Щерката на Брендо Александра Банева не се яви на заседание по делото, водено срещу нея, майка й Моника Добринова, баща й, чичо й Симо Карайчев и дружеството на Добринова „Б.М.А трейдинг“ ЕООД. Исковата молба бе пусната в съда през 2018 г. от КПКОНПИ за конфискация на имущество и парични средства, придобити от незаконна търговия с кокаин, според агенцията на Цацаров.

След два поправителни изпита антикорупционната комисия на Сотир Цацаров успя да оправи всичките нередности в исковата молба срещу Брендо за отнемането на имуществото му, придобито според КПКОНПИ от престъпна дейност. На заседание в четвъртък магистратите от Софийския градски съд дадоха ход на делото, то предстои да се гледа март месец догодина.

На заседанието, на което се разгледа поправена за втори път искова молба на КПКОНПИ, не присъства ответничката – Александра Банева. От нейния адвокат стана ясно, че тя не е удостоила съда с присъствието си, защото я е страх от бушуващата COVID пандемия. Съдията прие това за адекватно оправдание на фона на обстановката в страната. Защитата на Александра увери съда, че щерката на Брендо ще присъства на старта на делото през март месец догодина.

Адвокатът, представляващ комисията на Цацаров в делото срещу „кокаиновия крал“ и семейството му, поиска от съдията да му бъде представено копие от обвинителния акт срещу Евелин Банев от Румъния. Там Брендо е осъден на 10 г. затвор. Съдията сметна, че искането е свързано с разследването на КПКОНПИ, и го одобри. На заседанието стана ясно още, че съдът ще назначи вещи лица и предстои да се извършват нови експертни оценки на триетажен имот на Банев.

Щерката на Брендо не се яви на делото срещу нея

КПКОНПИ внесе исковата молба за конфискацията на 1 888 600 лв. точно след осъдителната присъда на Брендо у нас. През 2018 г. Банев бе окончателно осъден на 6 години затвор, а Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за ареста му. Брендо бе признат за виновен за това, че от октомври 2002 г. до май 2005 г. в България, Великобритания, Британските Вирджински острови, Швейцария и Австрия е прал пари от наркотици.

След внасянето на исковата молба от комисията на Цацаров през октомври м. г. Софийският градски съд я върна на КПКОНПИ с конкретни указания. Март месец тази година съдът установи, че отново не са изпълнени изискванията, и върна молбата за втори път. Тогава магистратите предупредиха Цацаров, че ако указанията не бъдат изпълнени в рамките на 2 седмици, производството ще бъде прекратено. На третия път КПОНПИ успя да оправи нередностите и в четвъртък делото бе насрочено за 24 март догодина.

Щерката на Брендо не се яви на делото срещу нея
Брендо бе спипан в Киев

Преди комисията на Цацаров да внесе молбата за конфискация през 2018 г., Банев получи 20 г. затвор в Италия по делото „Кокаинови крале“. Обвинението срещу него беше, че е ръководил международна група за трафик на кокаин. Банев беше осъден и на 10 г. и половина затвор и от апелативния съд в Букурещ, пак за трафик на кокаин. Румъния първа обяви за издирване Банев, след като България отказа да го предаде на Букурещ с аргумента, че срещу него имало дело и у нас. Със същия аргумент Италия пусна Брендо от тамошния арест по искане на България. След идването му у нас „кокаиновия крал“ беше пуснат на свобода и изчезна.

Брендо бе заловен в Украйна преди месеци, но се оказа, че има украински паспорт, и като местен гражданин не бе екстрадиран у нас. Банев бе освободен от ареста в Киев, както написа първи „България Днес“. Оттогава следите му се губят.

Погнаха и балдъзата

В Софийския градски съд виси дело за конфискация и срещу сестрата на Моника Добринова – Десислава Дишлиева.

Щерката на Брендо не се яви на делото срещу нея
Десислава Дишлиева къта 3 млн. в сейф

Искът на комисията е срещу нея, дъщеря й Дарина Дишлиева и майка й Анна Добринова. От Десислава Дишлиева комисията търси 58 597 лв., които са вноски по отпуснат банков кредит, както и 3 083 800 евро, открити в сейф в хранилище на обществен трезор. От дъщеря й се иска конфискация на апартаменти в морското село Лозенец, а от Анна Добринова – кафе-бар от 488 кв. м. в Студентски град в София.


loading...