Юлия и дъщеря ѝ Мартина

Известният спортен клуб „Фен 2011 Смолян“ е част от историята на града цели 35 години. Мениджър на клуба е първата българка снимала се в турски сериали – Юлия Порязова. Любовта към танците тя получава именно благодарение на този клуб. Още като дете започва да тренира с голямо желание и любов и това не след дълго бива възнаградено. Тя печели медал в своята категория и става шампионка.

Любовта ѝ към танците не спира, въпреки че заминава с родителите си за Турция. След множеството си успехи там, тя решава да се върне на родна земя и да развива себе си и родното си място, защото дълбоко вярва, че човек не трябва да забравя откъде е тръгнал. Днес клубът продължава да е символ на усиления труд и желанието за развитие на всички участници в него, както и на техния мениджър. Има възможностите да развива куба в големите градове, например, но тя смята, че смисълът на успеха е да даваш от себе си за младите, там където все още не е до толкова популярно танцовото изкуство. Именно затова създава места за развитие на младите, които все още нямат възможност да отидат в големите областни градове.

Това е доказателство за желанието и труда, които ако знаеш как да управляваш, могат да правят хората щастливи и значими, каквито всъщност са. Залите помагат на всички обичащи да танцуват, да открият силните си качества и да ги покажат пред света.

Юлия Порязова - първата българка в турски сериал, разказва за любовта към танците и спорта

Клубът може да се похвали със зали в: Златоград, Рудозем, Мадан и не на последно място Смолян, от където и стартира танцовата общност в малките градове в региона. С гордост малките населени места могат да се похвалят с талантите си, които всяка година печелят състезания по спортни и модерни танци.

Резултатите са налице благодарение на усилените им тренировки и групови занимания, които се провеждат в клуба, както в залите, преди извънредното положение, така и онлайн докато траеше извънредното положение в страната.

Юлия Порязова - първата българка в турски сериал, разказва за любовта към танците и спорта

Смислените каузи и цели развиващи обществото не приключват с успехите на Юлия. Днес, 8 години по-късно, тя може да се похвали с най-щастливото нещо в живота ѝ, а именно нейната малка гордост – дъщеря ѝ Мартина, която смело върви по нейните стъпки. Започнала тренировките си от спортен клуб „Фен 2011 Смолян“, днес тя може да се похвали с множество награди и отличия по танци както в България, така и в чужбина.

Юлия Порязова - първата българка в турски сериал, разказва за любовта към танците и спорта

Освен с тренировки, може да се похвали и с титла за красота за изминалата година. Въпреки успехите си, обаче, тя не спира да се развива и да тренира и за 2019-та година става вицешампионка по латино танци и взима сребърен медал, а също става и шампионка по стандартни танци и взима златото на държавното първенство.

Днес вече, тя тренира с немските си треньори Кристина Мошенская и Мариус Балан, но когато през ваканциите се прибира в Смолян, първо се връща в клуба в родния град.

Юлия Порязова - първата българка в турски сериал, разказва за любовта към танците и спорта

Освен успехите на танцовите зали, Юлия организира всяка година коледни тържества и концерти, за да накара всички млади таланти на малките градове да бъдат още по-мотивирани, успешни и ангажирани с това да бъдат новите шампиони и медалисти в областта на спортните и латино танци.


loading...