най-интелигентните звезди

Когато става въпрос за известни личности, рядко се замисляме за това кои са силните им страни, тъй като приемаме, че щом са например актьори или певци, талантът им е очевиден и именно той е предимството им. Понякога обаче това се съчетава с изключително развит интелектуален капацитет и затова днес ви представяме кои са най-интелигентните звезди.

Интелект е термин, с който се определя човешката способност за разсъждаване, анализ и синтез на информация. Най-общо в разговорния език под интелект се разбира способността на човек да мисли, да възприема и осъзнава дадена информация, както и да си служи с нея. Терминът е централно понятие във философията на ума и гносеологията. В латинската терминология е с по-тясно значение например от sapientia, ratio (разум), с което се описва висока степен на логическо и абстрактно мислене. Като философски термин е превод на старогръцкото νους – една от основните категории в античната философия, обобщаваща всички смислови и мисловни закономерности, господстващи в микро и макро света.

Въпреки че ние им завиждаме преди всичко за славата и парите, на някои звезди може да се завиди и за брилянтния ум. Ето тези с най-висок коефициент на интелигентност, за които пише localno.mk, предават от iwoman.bg.

Роуън Аткинсън
Известният мистър Бийн всъщност е много интелигентен, като коефициентът му на интелигентност е 173.

Аштън Кътчър
Въпреки че го помним като не много мъдрия Майкъл от сериала „Шеметни години“, Аштън всъщност има висок коефициент на интелигентност – 160!

Мат Деймън
Холивудският актьор е известен с многобройните си роли, но ще бъде запомнен с ролята си на гения в „Добрият Уил Хънтинг“. Тъй като коефициентът му на интелигентност е 160, вярваме, че не му е било трудно изиграе ролята на гений.

Куентин Тарантино
Режисьорът и продуцент, известен с бруталните си филми, пълни с насилие, има коефициент на интелигентност 160.

Шарън Стоун
Известната актриса освен славата, парите и таланта има още един коз в ръкава си – IQ от 148!

Синди Крауфорд
Известната манекенка всъщност е много умна и при тест за интелигентност се оказва, че тя има коефициент 154. А някои продължават да твърдят, че не можеш да имаш всичко – и красота, и интелект.

Алиша Кийс
Нейният вокал е лесно разпознаваем и я превърна в една от най-популярните певици на всички времена. Алиша обаче може да се похвали с IQ 154.

Арнолд Шварценегер
Зад многото мускули се крие голям мозък, като Арнолд може да се похвали с IQ 153.

Шакира
Известната певица е била отлична ученичка, за което може да благодари на своето IQ, което е 140.

Джеймс Франко
Актьорът, сценарист и режисьор има коефициент на интелигентност 130. Въпреки това Джеймс признава, че всъщност се чувства обикновено момче.5 богати звезди, които живеят с месечен бюджетОбикновено думите „богати звезди“ и „месечен бюджет“ не върввят ръка за ръка. Повечето от нас смятат…Oct 3 2019skafeto.comЗвездите, които не могат да живеят без хороскопиЧесто, когато един човек придобие някаква известност, отношението на останалите към него се променя.…Oct 3 2019skafeto.com


loading...