най-богатият човек

Най-богатият човек в света, според данните в индекса за милиардери на „Блумбърг“ се промени след голям държавен договор и отново се посочва създателя на Microsoft Бил Гейтс. След над две години на второ място съоснователят на Microsoft успя да детронира от върха основателя на „Амазон“ Джеф Безос.

За успеха на Гейтс роля има и Пентагона. На 25 октомври военното министерство взе решение да даде на компанията му Майкрософт договор за предоставяне на облачни услуги на стойност 10 млрд. долара, отхвърляйки офертата на Амазон. Оттогава насам акциите й поскъпнаха с 4%, с което състоянието на Гейтс набъбна до 110 млрд. долара. За същото време книжата на Амазон поевтиняха с 2%, което прави нетното състояние на Безос 108.7 млрд. долара.

От началото на годината акциите на Майкрософт отбелязват ръст от 48%, което увеличава с 1% дела на Гейтс в компанията. Останалата част от неговото състояние идва от продажба на акции и инвестиции, направени през годините.

Гейтс за кратко изпревари Безос, ставайки най-богатият човек в рамките на дневната търговия миналия месец, след като Амазон отбеляза първият си спад на печалбата за тримесечието от две години насам, но впоследствие акциите на най-големия търговец на дребно успяха да компенсират загубите.

Джеф Безос би бил много по-богат, ако той и бившата му съпруга Макензи Безос не се бяха развели.

Още:
Бил Гейтс призна коя е най-голямата му грешкаИзвестният основател на Microsoft Бил Гeйтc сподели своята най-голяма загуба по време на интервю. Ге…Jun 26 2019skafeto.com

Прогнозите на Бил Гейтс са зловещо точни. Ето какво предвеща милиардераДали е най-богат в света или не, основателят на Microsoft е винаги в тройката на хората с най-голямо…May 24 2017skafeto.com

loading...