грешните актьори

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За да бъде който и да е филм успешен, трябва да са налице няколко ключови фактора. На първо място е добър режисьор и сценарист, които да създадат добрата основа на продукцията. На второ място е адекватният кастинг на актьори. Този фактор е може би най-трудният, тъй като трябва да бъде обърнато специално внимание не само на актьорите, които са ни на сърце, но и на онези, които може и да не са толкова утвърдени, но пък са идеални за ролята. Днес ще ви представим какво се случва, когато тази симбиоза липсва и героите са изиграни от грешните актьори.

Когато търсят подходящите кандидати за главните роли, продуцентите и режисьорите често дават такива на звездите, чиито имена са популярни, а не на актьорите, които биха били перфектни в тези роли. Известните личности обикновено помагат на финансовия успех на филма, но критиците и зрителите обикновено не забравят тези пропуски, пишат от dama.bg. Решихме да си спомним случаите, когато кастинг режисьорите очевидно са направили грешка.

Снежанка – Кристен Стюарт
Когато създателите на филма „Снежанка и ловецът“ решават да поканят звездата на „Здрач“ в своя филм, правят предсказуема грешка. Ролята на Снежанка предполага, че героинята има широк спектър от емоции, но актрисата има едно и също изражение на лицето през целия филм. Това е особено очевидно в сравнение с нейните партньори във филма – Крис Хемсуърт и Чарлийз Терон, които са много убедителни в своите роли. Критиците казаха: „Тя е смехотворно лоша, като редува две изражения на лицето с полуотворена уста.“

Джак Ричър – Том Круз
Височина – 1.90 м, тегло – 100-114 килограма, гръдна обиколка 1.27 см. Това е описанието на полицая Джак Ричър от книгите на Лий Чайлд, върху които са базирани филмите. Том Круз е само 1.70 м, което е много далеч от това описание. Избирането на актьора разочарова читателите, критиците и самия автор. Чайлд признава в интервю: „Много ми хареса да работя с Круз. Той е наистина много приятен човек. Много се забавлявахме. Но в крайна сметка читателите са прави. Височината на Ричър е наистина много важна и е голям компонент от неговата същност.“

Константин – Киану Рийвс
Ролята на Джон Константин е ярка във филмографията на актьора, но той очевидно се различава от героя. В комиксите на Франсис Лорънс главният герой е описан като британец с иронично чувство за хумор, който е уморен от живота си. Много фенове дори смятаха, че Хю Лори („Д-р Хаус”) ще бъде чудесен за ролята. На Константин, изигран от Киану Рийвс липсваше чар, въпреки че актьорът е невероятно талантлив.

Шерлок Холмс – Робърт Дауни Джуниър
Артър Конан Дойл описва Шерлок Холмс така: „По-висок от 1.80 м и фактът, че е строен, го кара да изглежда още по-висок. Тънкият орлов нос кара лицето му да изглежда енергично и решително. Брадичката с квадратна форма показва силния му характер.” Но при Дауни Джуниър разликите между героя и актьора са не само във външния вид, но и в поведението. Критиците казват, че Шерлок на Гай Ричи повече прилича на Индиана Джоунс или Джеймс Бонд, отколкото на типичния Шерлок.

Ема Морли – Ан Хатауей
В началото на книгата Дейвид Никълс описва Ема Морли като несигурно момиче с няколко излишни килограма, пъпки и лунички. А Хатауей изглежда точно обратното. За да скрият ярката външност и естествената красота на актрисата, гримьорите ѝ слагат очила и „разхвърлят” косата ѝ, но явно това не е достатъчно.

Мистик – Дженифър Лоурънс
Според Screen Rant: „Мистик, изиграна от Дженифър Лорънс е повторение на Катнис, но катастрофа в света на X-Men – символ на мира и надеждата, „Сойката присмехулка”на мутантите.“ За съжаление, носителката на Оскар и 3 награди Златен глобус е наистина неубедителна в тази роля. Когато Мистик изнася реч, прилича повече на дете, което се опитва да фалшифицира гласа си, за да изглежда по-възрастна.
Кои са самотните майки, отгледали най-големите звезди в светаСамотните майки често имат трудности, когато става въпрос за отглеждането и възпитаването на децата …Oct 12 2019skafeto.comЯсно е кои са най-интелигентните звездиКогато става въпрос за известни личности, рядко се замисляме за това кои са силните им страни, тъй к…Oct 9 2019skafeto.com