Deep Purple

Култовите рок величия Deep Purple направиха запомнящо се участие в София в рамките на прощалното си турне. След час и половина на сцената динозаврите на рока затвърдиха статута си на фундаменталисти в обичната от поколения фенове музика.

На сцената в пълната „Арена Армеец“ Йън Гилън, Йън Пейс, Роджър Гловър, Стив Морз и Дон Еъри забиха едни от най-любимите парчета на групата „Hush“, „Black Night“, „Pictures of Home“, „Space Truckin“, „Perfect Stranger“.

Бандата изненада българските си фенове с изпълнение на обичната детска песничка „Шаро и първият сняг“, предава Дир.бг.

Една от звездите на вечерта бе Дон Еъри, който изпълни изключителна клавирна партия, а паметта на един от най-знаковите членове на групата – Джон Лорд, бе почетена от вокалиста Йън Гилън.

Председателят на парламента Цвета Караянчева също бе на концерта в компанията на съпруга си. Тя е известна рок фенка и написа прочувствен пост в личния си профил във Фейсбук:

„След такъв концерт не ти се иска просто да се прибереш вкъщи и да продължиш с всекидневието, все едно нищо не се е случило. Разбира се, че не идват за първи път в България. И все пак, вярвала ли съм едно време, че ще гледам на живо концерт на Дийп Пърпъл? Не, никога, и усещането за сбъднато чудо е прекрасно. Пърпъл възпламеняват българска аудитория, в същото време Софийската филхармония изправя Виена на крака с рапсодия „Вардар“. Музиката е навсякъде около нас и ни обединява повече от всичко.“

Това бе третото участие на Deep Purple в София. Първият концерт на групата в България бе през 1998 година.

Виж още:Шопско хоро върху песен на AC/DC смая света! Чужденци не вярват на очите си и питат къде е това чудо (ВИДЕО)Изпълнение на популярното българско Шопско хоро под звуците на хардрок динозаврите от AC/DC смая сай…Nov 28 2016skafeto.com

loading...