Il Divo

Оперната звезда Карлос Марин от групата Il Divo е починал в болница, след като животоподдържащите му системи са били изключени след неуспешна битка с COVID-19. 53-годишният изпълнител беше поставен в медикаментозна кома в болница в Манчестър.

Колегите му от Il Divo говориха за „красивата душа“ на Марин, казвайки, че „никога няма да има друг глас или дух като тези на Карлос“.

Испанският баритон, който е бил ваксиниран, се разболява от коварния вирус на 7 декември и по-късно е поставен в изкуствена кома. Той е бил приет в интензивното отделение на болницата и е бил интубиран.

От Il Divo потвърдиха кончината на колегата си в социалната мрежа Twitter: „С натежали от скръб сърца ви съобщаваме, че нашият приятел и колега Карлос Марин почина. Ще липсва много на приятелите, семейството и феновете му.

В продължение на 17 години ние четиримата сме заедно в това невероятно приключение, наречено Il Divo и нашият скъп приятел ще ни липсва. Надяваме се и се молим красивата му душа да почива в мир. С любов: Дейвид, Себастиен и Урс“.

Карлос Марин беше част от Il Divo от самото създаване на групата през 2003 г., като квартетът е продал повече от 30 милиона копия от албумите си по целия свят. Групата също се счита за пионери в оперния поп или „попера“, а концертите им на живо са продали повече от два милиона билета по целия свят.

Преди смъртта му от Il Divo казаха, че се „надяват и се молят“ за Карлос, след като групата беше принудена да отмени турнето си в Обединеното кралство. Неговият агент сподели: „Бившата му съпруга Джералдин Лароса е с него в болница, защото въпреки че се разделиха преди 12 години, те остават страхотни приятели“.

Марин е роден в Германия през 1968 г., но е израснал в Испания, записвайки първия си албум на едва осемгодишна възраст. Участва в редица испански певчески състезания и редовно се изявява по телевизията.

След това участва в мюзикъли, включително „Клетниците“ и „Брилянтин“, преди да се присъедини към Il Divo.


loading...