Money For Nothing

Тази великолепна песен ни връща назад във времето, в годините когато нито един купон не минаваше без нея. Легендите на рока Dire Straits записаха песента Money For Nothing през 1985 година, а малко след това тя превзе класациите във Великобритания и САЩ.

Успехът й беше повсеместен, което накара Марк Нопфлър и компания да я включат с сборния албум на групата през 1988 година и да го кръстят по същия начин. Money For Nothing е лесно разпознаваема, което кара фенове на музиката от няколко поколения да запяват заедно със Стрейтс още след първите акорди. Дайър Стрейтс е британска рок група, образувана през 1977 от Марк Нопфлър (китара и вокали), Дейвид Нопфлър (китара), Джон Айлсли (бас) и Пик Уитърс (ударни). Техен мениджър е Ед Бикнел.

Тази песен е вечна! Винаги ми се насълзяват очите, когато я слушам! (ВИДЕО)Има песни, които са завладели целия свят. Често пъти една песен, която е станала вечна, прави и изпъ…May 28 2017skafeto.com

Музиката на групата произхожда от разнолики източници, включително джаз, фолк и блус, а в контекста на рокендрола близостта с бийт музиката е най-голяма.

В ранните им години, пънкът като цяло доминира рок сцената, но Дайър Стрейтс предлагат минималистичен подход, с „кореняшки“ вид, идващ от пъб рока. Голям брой техни композиции имат меланхоличен характер. Най-продаваният им албум е Brothers in Arms, който има 30 милиона покупки, и който е първият албум, от който са продадени един милион копия на компактдиск.

На Дайър Стрейтс са присъдени четири награди Грами, три награди Брит – от които два пъти „Най-добра британска група“; две Награди за видео музика на Ем Ти Ви. Някои от постиженията в изкуството са песните Money for Nothing, Sultans of Swing, So Far Away, Walk of Life, Brothers in Arms, Private Investigations, Romeo and Juliet, Tunnel of Love и Telegraph Road.

Нежност, красота и безбрежност! Думите са недостатъчни, за да се опише тази българска песен! (ВИДЕО)Българският фолклор е дал на народа ни много песни, които ни карат да станем и да танцуваме, да се г…May 18 2017skafeto.com


loading...