домашен мехлем

Лютите чушки определено не са любимата храна на всеки. Но понякога в името на здравето ни се налага да използваме и неща, които не са ни сред предпочитанията. Такъв е и случая с лютите чушки. Те са основната съставка на този домашен мехлем против болките в ставите. Домашният бабин лек е полезен, защото има противовъзпалително действие и помага при ревматизъм, невралгия и болки в ставите. Продуктите за мехлема са: 10 свежи люти чушки, 2 чаши студено пресован зехтин и стъклен буркан с вместимост 1 литър.

Първо трябва да измием чушките и да махнем дръжките им. После ги смиламе в блендер или робот.

Когато сме готови ги слагаме в буркана и добавяме зехтина към тях. След това трябва да оставим да престои за една седмица на студено и тъмно място, като е важно да разбъркваме от време на време.

Невероятен китайски лек при болки в ставитеЛекари от Китай съобщават, че заболяванията на костите и ставите възникват, защото човек не задържа …Aug 2 2019skafeto.com

Когато този период изтече прецеждаме сместа през марля или цедка. Съхранението на готовия домашен мехлем се случва в хладилника. Когато усетим болка трябва да намажем мястото с мехлема. В началото е добре да правим втриванията по няколко пъти на ден и да превържем стегнато мястото след това.

Очаквания резултат е да усетим мястото затоплено, но не горящо. Когато мине известно време е добре да намалим масажите с маслото на веднъж дневно.

Ето как космонавтите лекуват болки в ставитеБолки в ставите ни е проблемно състояние, с което почти всеки от нас се е сблъсквал, независимо от в…Aug 2 2019skafeto.com

loading...