Генчо Начев Коронавирусът

„Коронавирусът ще отмине, както е започнал“, каза директорът на УМБАЛ „Св. Екатерина“ професор Генчо Начев в предаването „120 минути“ по бТВ. По думите му това е един респираторен вирус и рано или късно ще отмине.

„Лошото е, че познанията за този вирус бяха никакви почти. Учим се не на базата на доказателства, защото няма време да има такива доказателства, а се учим на на базата на проба-грешка, на базата на опита на тези, които преди нас минаха по този път. И това е жалко“, допълни още проф. Начев.

На въпрос как се чувства в този нетипичен Великден, проф. Начев отговори, че празникът е нетипичен. Според него от друга страна Великден е в сърцата и душите на хората. „Дали ше отидеш на църква или не, според мен не е толкова важно. Великден е надежда и вяра, че може да бъдеш по-добър, че можеш да направиш така, че да помогнеш светът да стане по-добър. Надежда, че никога нищо не е загубено, дори и в най-тежките моменти винаги има изход. Въпросът е, че човек трябва да е търпелив от една страна и да бъде упорит в търсенето на изход от друга. В един тежък момент, какъвто е сега, имаме повече време за размисъл насаме със себе си“, допълни още проф. Начев.

Той посочи, че е бил свидетел на чудеса. „Вярвам, че понякога се случват неща, които човек не може да си обясни. Когато завършекът на тези неща е хубав, значи чудото е станало, дали с нечия воля друга отгоре или не, но е станало“, коментира още той.

Директорът на УМБАЛ „Св. Екатерина“ обясни, че е имал случай, в който един от водещите хирурзи е излязъл да съобщи на близките на пациента, че той е починал, обаче човекът след това е оживял.

Директорът на „Пирогов“: Болните в следващите седмици ще се утроятНе се страхуваме, на бойна нога сме. В това увери директорът на „Пирогов“ професор Асен Балтов. Лека…Apr 19 2020skafeto.com

loading...