Водещата на предаването „Търси се“ Нели Хаджийска смъкна 12 килограма за 3 месеца. Тя разказва за пълната промяна, за новия си хранителен режим и твърди, че се чувства прекрасно.
„При мен всичко тръгна не от суета, а от здравословен проблем. Имам т.нар. хашимото, заболяване на щитовидната жлеза, което ми откриха 2-3 години преди да забременея. Заради него се бях подложила на хормонална терапия и се бях понадула”, обяснява Нели, цитирана от агенция „Пик“.
Тя не крие, че подобен проблем не е нито лесен за решаване, нито безопасен. Напротив – оказва се толкова сериозен, че можело да доведе даже до фатални последици.
„Аз бях бомба от хормони”, дава си сметка Нели.
Според запознати именно заради този здравословен проблем водещата имала две неуспешни бременности, преди да се роди синът й Тод. Тя губела плода още в първите месеци.Критската диета – хранителен режим №1 за здравословно отслабване: Топи по килограм седмично, радваме се на богато менюГолемият избор от хранителни режими ни кара да се зачудим кой от тях наистина би бил най-резултатен.…Jun 11 2018skafeto.com

След раждането Нели имала няколко излишни килограма, освен това трябвало да пие хапчета заради хормоналния проблем. Един ден просто решила, че така не може да продължава и трябва да намери начин да премахне лекарствата от менюто си и да отслабне здравословно.
„Осъзнах, че репликата „Търси болестта си на дъното на чинията” не е случаен израз. Открих моите грешки, заложени в българската традиция да закусваме обилно, а това не е правилно, нито полезно. До 12,00 часа организмът се чисти и тогава трябва да пием най-много течности – вода, фрешове, чай без захар. И в никакъв случай да не ядем сандвичи, пържени неща, банички и тежки храни”, обяснява Нели.
Решена да промени начина си на живот, водещата преобръща тотално хранителните си навици. Вече не закусва тестени изделия, пържени яйца или друго, а пие само течности. Позволява си да вземе и някой плод. След обяд хапва предимно салати й безмесни ястия.

„Спрях и месото, защото това, което се продава в големите хипермаркети, не е чисто, пълно е с хормони и антибиотици. Все пак не е нормално да има срок на годност 2 месеца. Хапвам месо, ако е домашно или с доказан произход, но много рядко. Заместих го с риба, с киноа, амаран, нахут. Това са храни, които ядат предимно суровоядците и тези, които са отказали месото, защото в тях има всички необходими витамини и протеини, така че да не се чувстваме уморени и лишени от енергия.“
„Въобще не ми липсват старите храни. Дори не се сещам за тях! Отслабнах за 3 месеца с 12 килограма, т.е. с по 4 кг на месец”, обяснява тя.
Водещата допълва, че мъжът й бързо се запалил по новата й философия. Той имал здравословен проблем с хранопровода и трябвало да избягва месо и тесто.
„Моят мъж първия месец ме гледаше странно, но после се включи и вече от месец не е ял месо“ , коментира тя и допълва, че откакто е променила хранителния си режим, се чувства по-добре и е пълна с енергия.Д-р Стефан Митев развенчава митовете за безглутеновата диета, оказа се препоръчителна само за 1% от хоратаБезглутеновата диета е препоръчителна само за около 1% от населението на Земята, тъй като тези хора …May 30 2018skafeto.com

loading...