най-добрата диета

Всеки от нас се е чудил коя е най-добрата диета. Истината е, че всеки човек реагира добре на различни неща, но въпреки това има някои диети, които се считат за по-добри и комплексни от други. Днес ще ви представим една именно такава.

Американският портал „U.S. News & World Report“ публикува класация на най-популярните диети в света, препоръчвани за 2020 година, предават от iwoman.bg. Списъкът се основава на препоръки от диетолози, специалисти по хранене и учени. Експертите смятат за номер едно Средиземноморската диета. Тя води класацията за оптимален начин на хранене за всякакви цели. Тя също води списъка с най-добрите хранителни програми за диабетици и се счита от експертите за най-лесна за изпълнение.

В описанието на тази диета се казва, че нейните привърженици в средиземноморските страни живеят по-дълго от американците и е по-малко вероятно да страдат от рак или сърдечни заболявания. „Тук няма тайна – активен начин на живот, контрол на теглото и меню с ниско съдържание на червено месо, захар, наситени мазнини, но богатяа на ядки и други здравословни храни“, обясняват авторите на рейтинга.

Отбелязва се, че има много вариации на Средиземноморската диета – гръцка, италианска, испанска и френска. Те могат да използват различни продукти, но се следват общите принципи за здравословно хранене. На второ място е поставена диетата DASH, спецификата на която е борба с хипертонията. Основните й принципи са намаляване или пълно отхвърляне на солта, захарта и храните с високо съдържание на наситени мазнини.

В челната тройка е и „гъвкавата вегетарианска диета“ (The Flexitarian Diet), която отхвърля месото, но позволява редки рибни отклонения от правилото. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Източник: БГНЕС

Вижте още:Средиземноморската диета предпазва от старческо оглупяванеКолкото повече напредват годините ни, толкова повече промени настъпват в тялото ни. Това е нормален …Dec 14 2019skafeto.comУчените откриха каква диета ни защитава от грипДиета ни защитава от грип? На пръв поглед, това звучи невероятно. Истината е обаче, че храненето ни …Nov 27 2019skafeto.com


loading...