аромати

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всеки от нас е изпадал в ситуация, когато се чувства по-слаб или по-дебел, независимо от числото, което ни показва кантарът. Има моменти, когато се чувстваме по-подути и такива, когато се чувстваме в най-добра форма. Оказва се, че за това влияние може да ни оказват различни аромати. Днес ще ви представим едно интересно проучване по въпроса, което ще ви заинтригува.

Миризмата на лимон кара човек да се почувства по-слаб, докато ванилията има точно обратния ефект, съобщи в. „Дейли мейл“. Учени от университета на Съсекс установиха, че ароматите могат да променят начина, по който хората се възприемат, предават от novini.bg. Специалистите мислят, че те могат да бъдат използвани за портативни устройства или интерактивни облекла, които да помагат да хората да се справят с ежедневието. Резултатите са обещаващи и за разработване на нови лечения за предотвратяване на хранителни разстройства.

Няколко предишни изследвания показаха, че сетивата, включително и обонянието, въздействат върху преживяваното и емоциите ни. Ароматите например могат да бъдат категоризирани като приятни, успокояващи или възбуждащи. Високите тонове могат да засилят ефекта и на лимона, и на ванилията върху това как човек се възприема. Лимонът се асоциира също с хлад, а ванилията с топлина.

Миризма е усещане, свързано с едно от сетивата – това за обоняние. Синоними на миризма са ухание, мирис и аромат. Докато благоухание и аромат се употребяват за приятни миризми, думите мирис и миризма може да се отнасят и за приятни и за неприятни миризми. В българския език за неприятен мирис се използва думата воня. Типична миризма имат обикновено повечето органични съединения, но някои неорганични като сероводорода или серовъглерода също имат характерен мирис. Миризмата зависи както от състава, така и от концентрацията на веществото.Освен чувство на наслада, с джина можем да стопим излишните килограмиЛятото е сезонът на коктейлите. Много лед, малко алкохол. Има ли по-лятно питие от джина? Няма! Джин…Jun 22 2019skafeto.comДобавка към кафето сваля ненужните килограмиКафето е едно от нещата, които повечето хора употребяват ежедневно. Много от нас не могат да си пред…Jan 19 2019skafeto.com