Откакто пия този микроелемент, фигурата ми отново е красива, а излишните килограми са история

Напоследък се обърна заслужено голямо внимание на хрома като помощно средство за отслабване, тъй като има клучова роля за повишаване на чувствителността към инсулина. Една от основните цели  на отслабването е да се увеличи имено чувствителността на клетките към инсулина. Значението на микроелемнта хром за човешкия организъм е открито през 1957 година, когато било установено, че той е жизненоважен за регулирането на кръвната захар. При честа консумация на рафинирани захари,  продукти от бяло брашно и обездвижване се изтощават запасите от хром. Ето защо за поддържане на добро здраве е нужен минимален хранителен внос на хром поне от 50-100 микрограма дневно.

Установено е, че допълнителният внос на хром понижава телесното тегло. Особено интересен е факта, че хрома води до увеличаване на процента на крехка телесна маса, като стимулира топенето на мазнини и трупането на мускули. По-голямата мускулна маса означава повече горене на мазнини. Хромът е особено подходящ и при заболяването захарен диабет, тъй като подобрява глюкозния толеранс, регулира инсулина, общия холестерол и триглицериди, като същевременно повишава „добрия” холестерол. Подходящ е също и при състояния на хипогликемия, като облекчава симптомите.

Всички свойства на хрома , изглежда са вследствие на свойствата му да повишава инсулиновата чувствителност. При умерен прием на хром, той няма странични ефекти и е подходящ както за здрави хора така и за диабетици.  Проблемът обаче е, че трудно можем да си осигурим необходимите дневни дози от хром чрез храната.

Откакто пия този микроелемент, фигурата ми отново е красива, а излишните килограми са история

Най-добрият вариант за прием на хром е под формата на хранителни добавки. В търговската мрежа се предлагат  различни форми на хром. Препоръчваната форма е на хром пиколинат винаги в съчетание с вит.В3, тъй като той спомага за усвояването и потенцира действието на хром пиколината. Препоръчана  хранителна добавка е „Хром+В3” на фирма „Буров” – ЕООД.