упражнения

Повечето хора не могат да се справят с чувството за глад, което постоянно ги тормози и оттам идва проблемът и с наднорменото тегло и килограми в повече. Но днес ще ви разкрием една тайна техника, която е помогнала на много хора, пише zajenata.bg. Не е тайна, че повечето хора с наднормено тегло преяждат. Някои от тях се крият зад стреса, други не пропускат да се наградят пред компютъра със сладки и бисквитки, а други не могат да гледат филм без някой друг сандвич под ръка. Във всеки случай се създава лош навик, който се съпровожда от постоянно чувство на глад. Как да се справим с мислите за храна е въпросът?
Повишен апетит
Днес ще ви кажем как да намалите апетита си само за 1 минута и да не преяждате. Не е необходимо да се ограничавате с храна или да правите диета.
Упражнението, което премахва глада буквално за минуткаЛюбо Нейков неузнаваем: Комикът свали ударно 15 кила с диетата на Марта ВачковаЛюбо Нейков е предприел крути мерки в отслабването си и вече бил минус 15 килограма. Този път комикъ…Jan 27 2019skafeto.com

Едно просто упражнение от китайската гимнастическа практика ще ви помогне да се отървете от чувството на глад – понякога се нарича „Жаба, която се люлее на вълната“.
Китайските майстори казват, че тази техника блокира глада, дори и да не ядете по цял ден. Упражнението е задължително за всички, които се хранят нередовно или ядат повече от 5 пъти на ден (три основни хранения до 400 г и две закуски до 100 г). Също така, тези, които са на диета, рязко намаляват обема на порциите или практикуват краткосрочно гладуване – пауза на храна.
Преди да го направите, изпийте 100-200 ml топла вода. Изберете подкрепа – ниска маса или стол. Наведете лактите си на гърба, както е показано на снимката или огънете, като поставите ръцете си на седалката на стола. Изберете височината на опората, така че да се чувствате възможно най-комфортно и гръбначният ви стълб да е под прав ъгъл. Можете да направите упражнението, облегнати на стената.
Упражнението, което премахва глада буквално за минутка

Поемете дълбоко дъх и в същото време дръпнете корема доколкото можете. Задръжте дъха си за 3-4 секунди. Издишайте и отпуснете коремните мускули. Повторете 10 пъти. Чувството на глад ще изчезне веднага или след няколко минути. Дишането не играе особена роля, най-важното е да вкараш стомаха колкото е възможно повече, докато вдишваш и максимално да опънеш, докато издишваш.
За да ядете по-малко на обяд или вечеря, направете упражнението 10-15 минути преди хранене. Така чувството за ситост идва по-бързо от обикновено.
Джасперната жаба може да се изпълнява изправена, ходеща, седнала или легнала. В последния случай ефективността е много по-малка. А за да контролирате дишането, трябва да държите ръцете си на стомаха.

Каква е тайната на упражнението?
Първо, малко теория: едновременно с появата на глад в стомаха се произвежда стомашен сок, който се състои от пепсин и солна киселина. Те разтварят храната, която е влязла в стомаха. Но ако човек не е ял, стомашният сок започва да дразни стените на стомаха.
В резултат – лош дъх, налепи по езика, гастрит, язва. Оказва се, че е порочен кръг: чувствате глад – трябва да ядете и имате чувство, че ще припаднете, ако не го направите. Ето защо преяждането не е просто допълнително тегло. Това е опасна хранителна зависимост, която разрушава нашето тяло. Преяждането трябва да може да се контролира!
По време на тренировката коремните мускули „източват“ стомашния сок в червата и апетитът изчезва. С течение на времето желанието за ядене е намалено, лошият навик изчезва и вие ще се чувствате гладни само когато тялото наистина трябва да яде.

Друга много важна забележка. Някои може погрешно да мислят, че като приложат тази техника ще спрат да ядат и ще отслабнат по здравословен начин. Но това не е така. Да се ​​гладува и да се злоупотребява с упражнението в ущърб на собственото ви здраве не е препоръчително! Ако тялото няма достатъчно хранителни вещества, никакво „упражнение” няма да помогне.
Ето защо, фокусирайте се не само върху глада, но и критично оценете вашата диета. Ако има достатъчно зеленчуци, плодове, протеинови храни и въглехидрати, упражненията ще намалят броя на леките закуски и ще намалят количеството консумирани порции.
Дихателните упражнения не трябва да се подценяват! Упражнения за жени след 40 г. – източник на втората младост за тези, които искат да подобрят здравето си и да променят външния си вид. Основното е желанието!
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Прозорец на храненето: Японската диета, която спечели Нобелова наградаЯпонската диета е разработена от група учени от Страната на изгряващото слънце, начело с нобеловия л…Nov 27 2018skafeto.com

loading...