90-дневната диета

90-дневната диета сбъдва мечтите. Създателите на системата са Бреда Хобат и Мойца Поляншек. Те предлагат тримесечна диета за отслабване без строги ограничения. Тази диета е универсална и може да бъде чудесна алтернатива както за тези, които просто искат да установят здравословен начин на живот, така и за всички, които имат желание да свалят 20 или повече килограма, пише Труд.

Тя е безопасна и ефективна и всеки един може да изпита нейната сила, провеждайки тримесечен курс с отличен резултат. Ако следвате правилата стриктно, няма да почувствате особен глад, а фигурата ви скоро ще придобие желаната форма.

Принципи на 90 дневната диета

При създаването й, словенските диетолози са се ръководили преди всичко от принципите на разделното хранене. Целта на диетата е да се ориентират хората към него и да започнат да се грижат по-добре за тялото си. В допълнение към факта, че системата предполага добри резултати при отслабване, това съвсем не е всичко.

90-дневната диета обещава също така да подобри функционирането на храносмилателната система и да ускори метаболитните процеси.

Всички 90 дни са разделени на четиридневни цикли, през които трябва да се храните по следната схема:

Ден 1 – може да хапвате единствено протеинови продукти
Ден 2 – нишестени храни
Ден 3 – въглехидратни храни
Ден 4 – витаминозни ястия
На 5-ия ден цикълът се повтаря отначало.

Всеки месец (след 7 четиридневни цикъла) трябва да организирате гладен ден на чиста, негазирана вода, евентуално с лимон. За периода на провеждане на 90 дневната диета се падат 3 такива „гладни“ дни или познати като „водни“ от почитателите на 90 дневната диета.

Таблица с подходящите продукти при провеждането на 90-дневната диета

Протеинов ден
Яйца, мляко и всякакви ферментирали млечни продукти, постно месо, риба (минтай, мерлуза, скумрия, путас, сьомга, сьомга, пъстърва), морски дарове, комбинирани с неутрални зеленчуци.

Нишестен ден
Зърнени храни ( ориз, просо, ячка, елда , пшеница, перлен ечемик, овесени ядки ), бобови растения, всякакви зеленчуци и бульон от тях, хляб с трици.

Въглехидратен ден
Тестени изделия без мая, паста от твърда пшеница, сладолед, шоколад с високо съдържание на какао.

Витаминозен ден
Всички видове плодове, сокове от тях, сушени плодове, зеленчуци, ядки.

Меню за всеки ден
90-дневната диета няма ясно дефинирана диета за целия период на отслабване. Авторите запознават читателите с основните принципи на диетата, списъка на разрешените храни, лесните и здравословни рецепти. Също така в книгата има специална таблица за комбиниране на продукти. Въз основа на тези данни всеки може да състави меню за себе си, което ще бъде най-приемливо за него. Българската софтуерна фирма MyApp.bg е създала специално мобилно приложение за iPhone, Huawei и Android телефони, което да ви помава в избора на ястия и детайлни рецепти за приготвянето им.

Основната забрана е, че не можете да разменяте дните в повтарящи се четиридневни цикли и да ядете храни от други дни.

Разнообразието на диетата изобщо не значи, че можете да „преяждате“ с позволените храни. Процесът на отслабване ще стартира само ако човек приема по-малко калории, отколкото изразходва. Ето защо, менюто трябва да бъде съставено по такъв начин, че винаги да има лек калориен дефицит.

Основните хранения са за обяд и вечеря (от 12 до 19 часа). Противно на някои грешни тълкувания, има ограничения за размера на порциите, а не просто да избягвате преяждането и да спазвате едни и същи интервали от време между отделните хранения. Последното хранене винаги трябва да организирате не по-късно от 20 часа или 3 часа преди да се приготвите за сън. То трябва да бъде с половината от количеството за обяд.

През целия период на отслабване и в бъдеще, след като приключи диетата, е необходимо да се води активен начин на живот. След края на диетата резултатите от загубата на тегло със сигурност ще ви зарадват.

Стройната фигура и грациозните линии на тялото са набор от навици за здравословно хранене и упражнения. Три месеца са доста време и човек свиква с режима, който е спазвал. Препоръчително е да оставите почти непроменен режимът на хранене или евентуално само леко да увеличите размера на порциите.

Виж още:Сиртуиновата диета или как Адел отслабна с 45 килограмаВсяка година се появяват нови и нови диета, които жените следват, а диетата „Сиртуин“ е една от най-…Nov 7 2021skafeto.com


loading...