Елена Соломатина и сланината

В някои случаи сланината може да ни помогне да свалим килограми, но само при много внимателна консумация, заяви диетологът Елена Соломатина в интервю за радио „Спутник“.

Сланината в общественото съзнание се счита за един от най-вредните продукти. Всичко е заради почти сто процентовото съдържание на животински мазнини, чиято консумация е свързана с нещо вредно. Това обаче е погрешно мнение, казва Соломатина. Според нея цялата работа е в количеството и метода на консумация на сланина или свинска мас.

„Сандвич от пълнозърнест хляб със свинска мас и пресни зеленчуци перфектно ще задоволи глада ви. Можете дори да отслабнете с такава храна. След такъв сандвич дълго след това няма да искате да ядете нещо висококалорично като въглехидрати или сладкиши. В това отношение свинската мас е прекрасна“, каза диетологът.

Струва си да се помни обаче, че свинската мас е много висококалоричен продукт сам по себе си. Ако го използвате като ограничител на апетита, трябва да не прекалявате с количествата.

„Това е много калоричен продукт. Той е сто процента мазнини. Обикновено за да ограничите апетита си за сладко трябва да консумирате не повече от 10-30 грама. В това количество има повече биологично активни вещества, отколкото в маслото. А хората, склонни към наднормено тегло и всеки, който вече е повишил холестерола си, препоръчителното количество е не повече от 10 грама на ден”, съветва Соломатина.

Вижте още:
Ако лятото беше салата, то щеше да изглежда точно като тазиАко лятото беше салата, то щеше да изглежда като…   „Репортер: Какво Ви мотивира и впечатлява кат…Jul 6 2020skafeto.com

7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринтаОкончателното събуждане в ранните утринни часове обикновено съдържа няколко ритуала, които по-голяма…Jul 25 2019skafeto.com


loading...