замразените

Когато пазаруваме и се стремим да напълним кошницата си с колкото се може по-здравословни храни, естествено избираме свежите плодове и зеленчуци, а не замразените, скрити зад пластмасови обвивки и пластове скреж, защото смятаме, че пресните продукти са много по-здравословни и са запазили своите полезни качества.

Всеки от нас знае или поне си мисли, че свежо е равно на здравословно, нали така? Това обаче не винаги е така, пише vesti.bg.

Оказва се, че замразените и консервираните зеленчуци и плодове могат да са много по-полезни от свежите.

Питате се как това изобщо е възможно? Не само е възможно, но си има и логично обяснение, което сме решили да споделим днес с вас.

В момента на откъсване на плода или съответно зеленчука, полезните му вещества бавно започват да се изгубват.Апетитно и крехко печено пиле със зеленчуциНа всеки от нас му е добре познат моментът, в който стане време за готвене и липсата на идеи, която …Feb 28 2019skafeto.com

Отделянето на плода или зеленчука от неговото дърво, храст или стъбло прекъсва връзката с източника на хранителни вещества и той започва да се храни от своите собствени вещества, за да оцелее. А тези вещества далеч не са неограничени.

Свежите зеленчуци, които купуваме в магазините, понякога пътуват с дни, докато стигнат до щандовете, а след това и нашите торби и купи. В този период те претърпяват големи промени.

Друг важен аспект е фактът, че за да не се развали, преди да достигне желаната дестинация, продукцията често се обира неузряла, така че тя съвсем не съдържа всички полезни вещества, които би съдържала, ако се остави да узрее, плодът се откъсне и изяде на момента.Вкусна сурова туршия в бидон: Всички я обожаваме, защото зеленчуците остават хрупкави и свежиБързо лесно и вкусно – това е краткото описание на суровата туршия в бидон, която приготвяме всяка е…Oct 29 2018skafeto.com

loading...