пастата за зъби

Пастата за зъби е продукт, който използваме абсолютно всеки ден, дори по два пъти – сутрин и вечер. Това е част от неразделната хигиена на всеки един от нас, но дали някой някога се е замислял вредна ли е пастата за зъби и дали всичко в нея е изцяло безобидно за организма ни?

Оказва се, че всъщност в някои пасти за зъби има съставки, които могат да повлияят много негативно върху цялостното ни здравословно състояние. Вижте част от тях, които могат да бъдат наистина опасни и е по-добре да се опитаме да намерим паста за зъби, която да не ги съдържа или да бъдат поне в минимални количества.Високият холестерол е страшен бич за здравето, ето какви ефикасни мерки за справяне с проблема предлага д-р Галина СтояноваД-р Галина Стоянова е специалист с дългогодишен опит. Завършила е Медицинската академия в София през…May 15 2018skafeto.com

Триклозан
Това химично съединение предотвратява размножаването на бактериите. То се съдържа в редица козметични продукти, в някои детски играчки и в пастата за зъби. Според редица проучвания триклозанът разрушава щитовидната жлеза и може да предизвика алергична реакция при деца.

Полиетилен гликол
Тази съставка често се използва в машиностроенето, при производството на батерии и като основа за торове за растенията. Също така, това съединение се използва в козметиката: добавя се към шампоани, дезодоранти и пастата за зъби. Тя не причинява много вреди на здравето, но в редки случаи може да предизвика подуване, гадене и диария.

Флуорид
Това естествено вещество е токсично за хората. Пастата за зъби, която съдържа това вещество е много вредна за здравето и трябва незабавно да забравите за продуктите с флуорид.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Доц. Христо Темелски: Ето в този амулет от 1838 г. са съхранени тайните на изцелението! Това е истинско национално богатство (ВИДЕО)Известно е, че много от бабините съвети са истинско национално богатство, защото са хем ефикасни, хе…Mar 31 2017skafeto.com

loading...