ЗинСеД

Едва ли ще преувеличим, ако кажем, че изпитанията за имунната ни система напоследък са доста големи. Освен корона вируса, на хоризонта вече са се наредили стандартните сезонни настинка и грип. От друга страна, рязката смяна на температурите кара организмът ни да претърпявава промени и на физическо ниво. Те могат да се отразят в настроението, режима на сън или хранене, но най-вече в спад в имунната система. С настъпването на по-дълги дни започваме да си мислим, че пролетта е съвсем наблизо, но именно резките промени във времето от  +15 градуса до – 15 и обратно, появата на ветрове и неочаквани превалявания, се оказват пагубни за нашето здраве. Хубаво е при такъв климат както за предпазване от разболяване, така и при възстановяване и лечение, да подкрепяме имунната си система, за да се справим по-лесно и бързо с болестите.  

Най-добрият начин да се спасим от вирусите е да подпомогнем естествените защитни механизми на тялото ни, без да нанасяме щети. Повишавайки естествените сили на организма, ние бихме могли да подготвим тялото ни за евентуална борба с вирусите и бактериите. 

ЗинСеД е комбинация от важните за имунната система цинк, селен, витамин D и витамин C. Тази комбинация значително повишава съпротивителните сили на организма срещу вируси, бактерии и други патогенни. Витамините и минералите в ЗинСеД допринасят за нормалната функция на организма. Синергичната комбинация от цинк, селен, витамин D и витамин C спомага за антиоксидантната защита на организма, което е изключително важно в: неблагоприятни условия; при ситуации с повишен риск от инфекции; вирусни епидемии.

Витамин D е необходим за нормалната функция на имунната система. Наличието му е важно за клетъчната комуникация и в частност тази на клетките от имунната система. Това подобрява реакцията ѝ към външни патогени, вируси, бактерии. През 2009 г. Националният институт по здравеопазване предупреждава, че ниските нива на витамин D са свързани с чести настинки и грип. През 2017 г. голям анализ на клинични проучвания показва, че приемът на витамин D намалява шансовете за развитие на респираторни инфекции с приблизително 42%. Витамин D в ЗинСеД (ZinSeD) е от неалергогенен натурален растителен източник и е в колекалциферол – отлично усвоима формула.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор. Оптимизира сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета. С оглед на последните събития, свързани с COVID-19, се появи информация за ползите на селена като антиоксидант и способността му да предпазва организма от инфекции. Излязоха доста публикации, които вече доказаха връзката на селена с корона вируса. Неговият дефицит се оказа пряко свързан с високия риск от заразяване. А приемът на селен доказано повишава съпротивителните сили на организма и се бори с РНК-то на самия вирус.

Цинкът е сочен като едно от първите средства за повишаване защитните механизми срещу коронавируса. Цинкът е изключително важен за нормалната функция на имунната система. Дефицитът на цинк води до нарушена реакция на имунната система, което прави организма податлив към редица бактериални, вирусни и паразитни инфекции. Цинкът в ЗинСеД (ZinSeD) е в органична хелатна форма. Това го прави лесноусвоим и с повишена бионаличност.

Витамин C участва директно и индиректно в стотици процеси в организма, като неговото наличие допринася за имунната система (както на вродената, така и на придобитата). Витамин C повишава съпротивителните механизми на организма срещу вируси, бактерии и други патогени. Витамин C в ЗинСеД е под формата на калциев аскорбат. Предимството на тази форма пред аскорбиновата киселина е, че калциевият аскорбат е по-лек за стомаха. Това е важно за хора с язва, гастрит, рефлукс или други състояния, характеризиращи се с повишена чувствителността на стомаха.

Една-две таблетки, дневно, ЗинСеД осигуряват необходимата доза здрав и силен имунитет, готов да се бори с вируси.

Можете да намерите ЗинСеД в аптеките и онлайн на www.botanic.cc.

Нека да дадем на себе си и на близките си здраве!

Здрава имунна система – здраво тяло!

loading...