какви комбинации са вредни

Напоследък е модно хората да обръщат много внимание каква храна консумират, какво има в нея, дали е достатъчно здравословно и т.н, пише сайтът zdrave.to. Тук обаче ще разгледаме един интересен казус, а именно какви комбинации са вредни при храните, защото понякога дори здравословната храна може да причини вреда на тялото.

Много хора, поради липса на знания, правят едни и същи грешки в диетата всеки ден, като по този начин претоварват храносмилателната система и влошават благосъстоянието си.

Представяме ви какви хранителни грешки трябва да спрете да правите, за да се чувствате добре и да предпазите тялото си от ненужен стрес.

Подходяща домашна храна

Правилната храна, преди всичко, включва яденето на определени храни, т.е. зеленчуци, плодове, прясно месо и млечни продукти. Но като цяло много хора се придържат само към този единствен принцип, който обаче отрича всичките им усилия за поддържане на здравословен начин на живот.

Всеки ден използваме различни рецепти от ястия, които съчетават продукти, които не могат да се използват заедно във всеки случай. В тази комбинации храната има доста приятен вкус, така че ние постоянно готвим по този начин.

Магическите качества на кашите – здравословна храна за всяка възраст и сезонОще от бебешка възраст, след като спрем майчиното мляко започваме да ядем различни вкусни каши като …May 8 2019skafeto.com

НЕПРАВИЛНИ ПРОДУКТОВИ КОМБИНАЦИИ

Чай + мляко

Вероятно не е тайна за никого, че не трябва да комбинирате херинга с мляко, но малцина са чували, че не трябва да се консумира и чай с мляко. Самите по себе си тези две напитки са много полезни. Чаят съдържа голямо количество антиоксиданти, които намаляват възпалението и повишават тонуса на тялото. Млякото също съдържа калций, който е толкова необходим за укрепване на костите, ноктите и косата.

Въпреки това, всички предимства се изпаряват незабавно, в момента, в който смесите тези две течности заедно. Това е така, защото протеинът в млякото се свързва с антиоксиданти, като напълно блокира способността им да се абсорбират в организма.

Домати + сирене

Комбинацията от тези продукти претоварва панкреаса и черния дроб. Освен това, доматите съдържат киселини, които чрез реакция с калция, съдържащ се в сиренето, създават специфични отлагания, което прави ставите по-крехки и по-слаби.

Пържени картофи + яйца

При пържене на картофи се образува голямо количество скорбяла и канцерогенни вещества, следователно може да бъде опасно и да се влоши ситуацията в комбинация с пилешки протеини.

Бисквити + Мляко

Тази комбинация от храни може да доведе до киселини.

Конфитюр + протеинова храна

Комбинацията на протеините и нишестените храни с конфитюр предизвиква ферментация и насърчава разлагането на други храни.

Плодове + всяка друга храна

Плодовете трябва да се консумират отделно от другите продукти поради факта, че те бързо се усвояват в стомаха. Ако ядете плодове с друга храна, това свойство се променя. В този случай, те се задържат дълго време в стомаха, поради което се осъществява процесът на ферментация, който може да доведе до увреждане на стените на стомашно-чревния тракт.

Риба + яйца

Комбинацията от тези два продукта може да доведе до различни стомашни заболявания. Панкреатит, язва, гастрит – най-честите последици от съвместното използване на тези продукти.
Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)Защо пържените картофи са вредни? Те съдържат аминокиселината аспаргин, която при висока температура…Jun 13 2019skafeto.com


loading...