колаген

Напоследък можем да забележим, че голяма част от козметичните продукти и хранителните добавки съдържат колаген. За него се твърди, че е от изключителна важност за състоянието на костите, ставите, косата, кожата и ноктите.

Освен това, според някои специалисти, с напредване на възрастта тялото ни го произвежда във все по-малки количества и ние трябва да открием начин да си го набавим чрез външни източници – храна, хранителни добавки или витамини.

Колкото до козметичните средства – някои дерматолози и козметици са на мнение, че всички продукти, които съдържат колаген влияят много по-добре на състоянеито на кожата. Дали обаче наистина е така?С това позабравено лекарство ще стопите мазнинитеПо-старите поколения си спомнят с не твърде приятно чувство, как майките са им давали рибено масло с…May 4 2019skafeto.com

Какво всъщност представлява колагенът? Това е най-разпространеният белтък при бозайниците – над 30 % от общия в тялото и 70% от белтъка в кожата. Той изгражда съединителната тъкан, която е „скелето“ на всеки орган. Освен в кожата активно участва в сухожилия, стави, хрущяли, кости, зъби, кръвоносни съдове, роговица и т. н. Осигурява структура, здравина и еластичност.

Върховна илюзия обаче е твърдението, че когато приемаме колагенови таблети или се мажем с колагенов крем, този колаген се натрупва директно като колаген в нашата кожа и органи.

Имунната система следи за всяка една постъпила чужда белтъчна молекула и на секундата я унищожава. Това е причината да не могат свободно да се трансплантират органи и тъкани от един човек на друг, а още по-малко от един биологичен вид на друг (например пиейки таблети колаген от рибешки кожи, той автоматично да се превръща в наш собствен колаген).

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Простото упражнение за отслабване на японците, което върши чудеса (СХЕМА)B Япoния бpoят нa xopaтa c нaднopмeнo тeглo нe нaдвишaвa 3%. B CAЩ тe ca нaд 30%, в Pycия (oт 12% пp…May 3 2019skafeto.com


loading...