фурми

Напоследък все по-често слушаме за най-различни супер храни, които у нас нашумяха сравнително късно. Специалисти по здравословно хранене и видни диетолози твърдят, че тези храни са изключително богати на полезни вещества и имат много висока хранителна стойност. Е, не само те са такива обаче. Въпреки че не са супер храна, добре познатите ни фурми също са храна, която има изключително много полезни за тялото ни вещества.

Замисляли ли сте се, какво ще се случи, ако всеки ден ядем някаква храна, която е изключително полезна? Днес сме решили да ви разкажем, какво би се променило, ако консумираме всеки ден фурми.Важно за здравето: Водата ни прави дебелиПоследните изследвания на учени за пореден път доказаха, че всичко прекалено е вредно за здравето. Д…May 9 2019skafeto.com

Костите ни ще станат много по-здрави, защото фурмите съдържат химическия елемент бор, който заздравява костната система. Освен това в тях се съдържат фосфор, калий, калций и магнезий, които укрепват костите и се борят със заболявания като остеопорозата.

Храносмилането ни значително ще се подобри, тъй като фурмите имат много високо съдържание на фибри, от които храносмилателната ни система се нуждае, за да функционира правилно.

Фурмите помагат да се преборим със стреса и депресивните състояния. Това е така, защото съдържат витамин В6, който помага на тялото да произвежда серотонин и норепинефрин, които подобряват здравето на мозъка. Серотонинът регулира настроението ни, докато норепинефринът се бори със стреса.

И не на последно място – фурмите ни зареждат с изключително много енергия. В тях се съдържат захари – фруктоза и глюкоза, които подсилват организма и му помагат да се възстанови след тежки физически натоварвания.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Важно за здравето: Тези 5 храни правят черния дроб като новЗа никого не е тайна, че черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло. Той се грижи за…Apr 18 2019skafeto.com


loading...