тялото какво ще се случи ако не спим с дни

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Никой от нас не може да отрече, че сънят е изключително важен за цялостното здравословно състояние на тялото ни. И докато доста хора не спират да се оплакват, че постоянно са недоспали и им липсва сън, то в същото време не правят абсолютно нищо, за да променят нещата и да си го набавят.

А както добре знаем, пълноценният сън се отразява на кожата, косата, ноктите, здравето и като цяло на целия ни организъм. Съответно липсата му е пагубна за тях.Любопитно: 15 интересни факта за любимата ни БългарияЕдва ли някой от нас може да отрече, че България е една велика страна, която носи в себе си уникална…May 24 2019skafeto.com

Много от нас, без изобщо да разберат, че го правят, вземат от съня си за сметка на много други неща – работа, нощен живот, проблеми. Вижте до какво може да доведе това:

На първо място, недостигът на сън може да ви накара да поемете несъществуваща вина. Поне така сочат данните в един от докладите на американския Сенат. В него се посочва, че затворници, които са били принуждавани да бодърстват, често са признавали неща, които не са извършвали, пише Blitz.bg.

Редовното недоспиване може да доведе и до изострянето на чувства, сходни с усещанията при шизофрения. Чувствителност към светлината и ярките цветове, изкривено усещане за време и променено възприятие на тялото са типични симптоми на това заболяване. Те могат да се появят 24 часа след като сте лишили организма си от сън!

Недостигът на сън може да доведе до изкривяване на мисленето и до емоционална нестабилност. Човекът има структуриран тип мислене. Той е изключително богат и организиран, като всички причинно-следствени връзки са логични. А с липсата на сън начинът на мислене се променя.Любопитно: 20 интересни факта от животаСъществуват много интересни факти, които са пряко свързани с нашия живот и ние далеч не сме се замис…May 11 2019skafeto.com