Здраве

Как да спасим черния си дроб?

Как да спасим черния си дроб?
  • 25
    Shares

Знаете ли, че черният дроб не боли? Той „боледува“ без да ни сигнализира за това. Проявят ли се симптомите, значи проблемът се е задълбочил опасно.

Чернодробните заболявания се „отключват” от много и различни причини. Някои от тях са добре познатите ни пороци – тютюнопушене и алкохол, на които сами избираме да се отдадем. Други обаче, като силните лекарства, ни атакуват „тайно“. Изкарването на една инфекция например влияе негативно върху клетките, тъканите и функциите на черния дроб, а лекарствата, изписани за лечението ѝ, допълнително усложняват положението му. От там се завърта омагьосана въртележка, от която слизане няма – пият се нови и нови лекарства, за да се тушират увредите, нанесени от предишните.

За да разберем какво можем да направим сами и да опазим черния си дроб, ние се срещнахме с д-р Пламен Стоянов – гастроентеролог с дългогодишна практика.

Как да спасим черния си дроб?

д-р Пламен Стоянов, гастроентеролог и вътрешни болести, Медицински център 1, Пирдоп

 

Здравейте, д-р Стоянов, каква е ролята на черния дроб в организма и защо е важно да го пазим?

Черният дроб е жизненоважен орган, биохимичната лаборатория на човешкото тяло. Има отношение към повече от 400 жизненоважни функции. Основните са: обменна, храносмилателна, екскреторна, детоксична и др. Черният дроб участва в борбата с инфекциите и в частност с тези от тях, чиято входна врата са червата. Той единствен в човешкия организъм има способността да се саморегенерира.

А можем ли сами да подпомогнем неговото възстановяване?

Да, за целта уверено препоръчвам природния продукт Хепатофелин, с който можем да подпомогнем по естествен начин работата на черния дроб.

Екстрактът от бял трън, вложен в „Хепатофелин“, е от най-ефективните природни продукти за подобряване функцията на черния дроб и поддържане дейността на клетките му. Артишокът, със съдържащите се в него биоактивни вещества, подпомага функциите на чернодробните клетки, особено при въздействие на различни токсини. Глухарчето съдържа биологично активни вещества, които подпомагат секрецията и тонуса на храносмилателната система и жлъчката. То се прилага с цел подобряване дейността на черния дроб и стомашно-чревния тракт, както и за подпомагане диуретичната дейност на бъбреците и пикочните пътища. Повишава защитните функции на организма. Соевото масло, което също е част от състава на „Хепатофелин“, е богато на лецитин и фосфолипиди, които подобряват мастния метаболизъм в кръвта, регулират нивата на серумния холестерол и подпомагат дейността на съдовия ендотел. Лененото масло е богато на дълговерижни полиненаситени мастни киселини – омега-3, омега-6 и омега-9. Неговият прием подкрепя дейността на сърдечносъдовата система, съдейства за поддържане здравословни нивата на кръвната захар.

В такъв случай, д-р Стоянов, кога можем да пием „Хепатофелин“?

Препоръчвам употребата на „Хепатофелин“ при: 1. Токсични увреждания на черния дроб; 2. След прекаран хепатит; 3. Хроничен хепатит с невирусен произход; 4. Мастна дегенерация на черния дроб; 5. В комплексна терапия на чернодробна цироза; 6. За профилактика на чернодробни увреждания при продължителен прием на лекарства, алкохол, хронична интоксикация (в т.ч. и професионална).

„Хепатофелин“ може да се приема самостоятелно или заедно с предписани от лекуващия лекар медикаменти. Той е произведен във Франция по технология, която позволява бързото и пълно усвояване на полезните активни вещества от организма. „Хепатофелин“ се приема 2 пъти дневно по 1 капсула след храна в продължение на 3 месеца без прекъсване.

„Хепатофелин“ е наличен в аптеките без рецепта.
Как да спасим черния си дроб?

Научете повече за “Хепатофелин” тук.

 

loading…  • 25
    Shares

Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
ОВЕН (Aries, 21.III–20.IV) Ако искате да постигнете желания успех в професионален план трябва да овладеете…
error: Съдържанието е защитено!