Здраве

Как да спасим черния си дроб?

Как да спасим черния си дроб?

Знаете ли, че черният дроб не боли? Той „боледува“ без да ни сигнализира за това. Проявят ли се симптомите, значи проблемът се е задълбочил опасно.

Чернодробните заболявания се „отключват” от много и различни причини. Някои от тях са добре познатите ни пороци – тютюнопушене и алкохол, на които сами избираме да се отдадем. Други обаче, като силните лекарства, ни атакуват „тайно“. Изкарването на една инфекция например влияе негативно върху клетките, тъканите и функциите на черния дроб, а лекарствата, изписани за лечението ѝ, допълнително усложняват положението му. От там се завърта омагьосана въртележка, от която слизане няма – пият се нови и нови лекарства, за да се тушират увредите, нанесени от предишните.

За да разберем какво можем да направим сами и да опазим черния си дроб, ние се срещнахме с д-р Пламен Стоянов – гастроентеролог с дългогодишна практика.

Как да спасим черния си дроб?

д-р Пламен Стоянов, гастроентеролог и вътрешни болести, Медицински център 1, Пирдоп

 

Здравейте, д-р Стоянов, каква е ролята на черния дроб в организма и защо е важно да го пазим?

Черният дроб е жизненоважен орган, биохимичната лаборатория на човешкото тяло. Има отношение към повече от 400 жизненоважни функции. Основните са: обменна, храносмилателна, екскреторна, детоксична и др. Черният дроб участва в борбата с инфекциите и в частност с тези от тях, чиято входна врата са червата. Той единствен в човешкия организъм има способността да се саморегенерира.

А можем ли сами да подпомогнем неговото възстановяване?

Да, за целта уверено препоръчвам природния продукт Хепатофелин, с който можем да подпомогнем по естествен начин работата на черния дроб.

Екстрактът от бял трън, вложен в „Хепатофелин“, е от най-ефективните природни продукти за подобряване функцията на черния дроб и поддържане дейността на клетките му. Артишокът, със съдържащите се в него биоактивни вещества, подпомага функциите на чернодробните клетки, особено при въздействие на различни токсини. Глухарчето съдържа биологично активни вещества, които подпомагат секрецията и тонуса на храносмилателната система и жлъчката. То се прилага с цел подобряване дейността на черния дроб и стомашно-чревния тракт, както и за подпомагане диуретичната дейност на бъбреците и пикочните пътища. Повишава защитните функции на организма. Соевото масло, което също е част от състава на „Хепатофелин“, е богато на лецитин и фосфолипиди, които подобряват мастния метаболизъм в кръвта, регулират нивата на серумния холестерол и подпомагат дейността на съдовия ендотел. Лененото масло е богато на дълговерижни полиненаситени мастни киселини – омега-3, омега-6 и омега-9. Неговият прием подкрепя дейността на сърдечносъдовата система, съдейства за поддържане здравословни нивата на кръвната захар.

В такъв случай, д-р Стоянов, кога можем да пием „Хепатофелин“?

Препоръчвам употребата на „Хепатофелин“ при: 1. Токсични увреждания на черния дроб; 2. След прекаран хепатит; 3. Хроничен хепатит с невирусен произход; 4. Мастна дегенерация на черния дроб; 5. В комплексна терапия на чернодробна цироза; 6. За профилактика на чернодробни увреждания при продължителен прием на лекарства, алкохол, хронична интоксикация (в т.ч. и професионална).

„Хепатофелин“ може да се приема самостоятелно или заедно с предписани от лекуващия лекар медикаменти. Той е произведен във Франция по технология, която позволява бързото и пълно усвояване на полезните активни вещества от организма. „Хепатофелин“ се приема 2 пъти дневно по 1 капсула след храна в продължение на 3 месеца без прекъсване.

„Хепатофелин“ е наличен в аптеките без рецепта.
Как да спасим черния си дроб?

Научете повече за “Хепатофелин” тук.

 

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
ОВЕН (Aries, 21.III–20.IV) Ако искате да постигнете желания успех в професионален план трябва да овладеете…
error: Съдържанието е защитено!