спим

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Според изследователите, които активно изследват съня, всеки един човек прекарва средно двадесет и пет години от живота си в сън. И както добре знаем, той е от изключителна важност за здравето на целия организъм, защото не само съживява цялото ни тяло, но и спомага за необходимата почивка за мозъка и неговото оптимално функциониране. Оказва се обаче, че има огромно значение по какъв начин спим за здравето на тялото ни. Важно е, сънят да бъде както достатъчно дълъг, така и качествен и пълноценен. Ето обаче какво е значението на позата, в която спим:Внимание: Скритите признаци на фатално високото кръвноВсеки трети в България страда от високо кръвно, гласят официалните данни. Това състояние, известно …Mar 13 2019skafeto.com

Поза „Войник“ – спане по гръб с ръце, допрени плътно до тялото, се смята за най-добрата поза за сън. Това е така, защото по този начин гърбът ни си почива идеално, помага за подобряване на цялостната стойка и предотвратява киселинния рефлукс.

Позата „Морска звезда“ представлява спане по гръб с разтворени ръце и крака. Тя намалява шансовете за главоболие, предотвратява образуването на бръчки и лекува безсъние.

Поза „Дървено трупче“ се характеризира с лежене на една страна с изправени крака и изпъната ръка върху бедрото. Това е идеална поза за гръбначния стълб, защото получава пълна подкрепа в естествената му крива. Освен това, тази поза предпазва от болки в гърба и шията, намалява сънната апнея и хъркането.

И позата „Копнеж“ – леко свити крака и ръце под главата. Тази поза също намалява хъркането значително и спомага за предотвратяване на киселинния рефлукс. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Ето как да се грижим правилно за сърцето си, за да бъде здравоЕдин от най-ефективните начини да се грижим добре за сърцето си, е като се храним здравословно. Какт…Mar 12 2019skafeto.com