Стивън Р. Гъндри вреден зеленчук
Стивън Р. Гъндри

Кардиологът Стивън Р. Гъндри от САЩ посочи като крайно вреден за нашето здраве зеленчук, който е любим на повечето българи и широко разпространен в страната ни. По неговите думи употребата му може да доведе до редица проблеми със здравето. 

Кардиологът от Омаха, Небраска, който е завършил в престижния университет Йейл и е и специалист по храненето, описва резултатите от изследванията си в книгата, станала бестселър: „Парадоксът на растенията: скритите опасности в „здравословните“ храни, които причиняват заболявания и наддаване на тегло“ (The Plant Paradox: The Hidden Dangers in „Healthy“ Foods That Cause Disease and Weight Gain).

Един от изброените в книгата му „здравословни“ продукти, които предизвикват множество заболявания се оказват доматите. Д-р Гъндри отбелязва, че въпреки наличието на много витамини в доматите, зеленчуците могат да съдържат лектини.

Кардиолог посочи любим български зеленчук като "смъртоносен за здравето"

Това е вид протеин, който се произвежда от растенията за собствена защита срещу вредители. Лектините от своя страна представляват сериозна заплаха за човешкото здраве.

Когато влязат в човешкото тяло, се задейства механизъм, който може да доведе до възпалителни процеси и различни заболявания.

Кардиолог посочи любим български зеленчук като "смъртоносен за здравето"

Лектините могат да унищожат здравите клетки, да причинят синдром на хронична умора, обрив по кожата, както и да повлияят негативно на мозъчната дейност и да причинят загуба на коса, твърди кардиологът.

Той все пак признава, че доматите наистина съдържат много витамини и минерали, следователно те могат да бъдат профилактика на рака.

В същото време американският кардиолог настоява и призовава хората напълно да се откажат от употребата на домати – сурови или сготвени.
Невероятна рецепта на Петър Димков с черен бъз, за да подсилите имунитета и да решите здравословните си проблемиНека да ви зaпoзнaем c една фантастична пpиpoдна peцeпта, свързана с името на прочутия лечител петър…Sep 14 2017skafeto.com

loading...