Сутрин или вечер да си вземем душ

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Вземането на душ е едно от ежедневните действия на човек, за да поддържа личната си хигиена на ниво. В съвременния свят къпането или вземането на вана са освен това и метод за отпускане след тежък ден или освежаване, или дори да си подобрим настроението. И все пак има някои особености, с които трябва да се съобразяваме, за да не си навредим. Според лекарските предписания, повече от един душ дневно е вредно.

Защо? Защото ако го правим повече от един път на ден, има опасност да разрушим преградата върху кожата си, която е съставена от полезни микроорганизми. Те имат за цел да поддържат кожата ни здрава, а ако ги отстраним чрез шампоана, може да се получат кожни възпаления или заболявания. За да спазим препоръката на лекарите, се оказва, че трябва да изберем дали да си взимаме душ сутрин или вечер.

Учените съветват да не се придържаме само към къпането вечер или сутрин. Те считат, че трябва да преценим нуждите на организма си и тогава да решим в коя част на деня да се изкъпем. Например, душът сутрин е подходящ, ако ставаме много рано или сме се потили през нощта, или ако чувстваме умора след ставане, защото душът ще ни ободри.

Душът вечер пък е подходящ, когато денят е бил натоварен, изпотили сме се или се чувстваме изтощени от работата си. Разбира се, кога взимаме душ зависи от нас самите и от графика ни, но е добре да не прекаляваме с грижите, за да не си навредим сами.

Учени биха тревога: Честото потене е признак на опасна болестПотните жлези охлаждат тялото при горещо време, затова, въпреки неприятната миризма, изпотяването е …Jun 5 2019skafeto.com