Дневният сън

Дневният сън има положителен ефект върху здравето и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Това коментира главният кардиолог в Министерството на здравеопазването на република Крим Валери Садовой, цитиран от zdrave.to.

Според него дневният сън е почивка не само за сърцето, но и за целия организъм. Понижава кръвното налягане и ви кара да се чувствате по-свежи. Както отбелязва кардиологът, дневният сън е поведенчески стереотип.

„Има определени поведенчески стереотипи. Ако човек е свикнал да почива през деня от детството си, тогава, в зряла възраст, той ще има нужда от дневен сън. Но, за съжаление, много хора нямат време да почиват през деня. Осемчасовата почивка е това, което е наистина е постижимо и препоръчително“, заявява докторът.

Що се отнася до стойката за спане, кардиолог препоръчва да спите легнал по гръб. Спането на една страна е вредно за гръбначния стълб, а позата, при която спите по корем повишава вътреабдоминалното налягане.

Д-р Александър Шишонин: Шийната остеохондроза причинява хипертония и диабетД-р Александър Шишонин, к.м.н., е рехабилитатор и невролог, който през 2006 г. основава в Москва Кли…Aug 15 2019skafeto.com

Спането в седнало положение е още по-опасно, предупреждава специалистът.

„Седналата поза оказва лошо влияние върху сърцето, повишава вътреабдоминалното налягане“, заключи Валери Садовой.

Какво означава, ако се събудите с мокра от слюнка възглавницаВ много анимационни филми, за да се подчертае сладката картинка на героя по време на сън, той обикно…Jun 21 2019skafeto.com


loading...