опасните болести

Опасните болести през летния сезон са изключително коварни, защото ние лесно ги подценяваме, замечтани в жегата за очакваната отпуска. Обикновено си мислим, че здравото ваканционно настроение ни е гарантирано от свежия въздух, топлите слънчеви лъчи и множеството витамини, които приемаме, но за съжаление истината е далеч по-различна. При все че е топло, някои заболявания като отит и ангина могат да ни повалят и през този сезон. Именно през това време на годината възниква огромен риск от тези сезонни заболявания.

Ангината отдавна се е превърнала в неразделна част от най-честите летни болести. За да си „осигурим“ ангина, не са необходими големи усилия – достатъчно е просто да се напечем добре на слънце, след което да потърсим прохладата на морската вода или под душа. Рязката смяна на температурата благоприятства бързото размножаване на бактериите в сливиците.
За какво се караме най-често през отпускатаВечните въпроси като „Къде да ходим на почивка отпуската?“, „Колко голям да бъде бюджета?“, „Кои сни…Jul 10 2019skafeto.com

Освен това рай за ангината са и газираните напитки, които през лятото приемаме в огромни количества. Заради дразненето, което причиняват мехурчетата на лигавицата на гърлото, проникването на бактериите става по-лесно. Вирусната ангина обикновено отминава максимум за 7 дни. Микробиолозите съветват медиците да направят експресен тест за стрептококи на пациентите си, преди да прибегнат до изписването на антибиотик.

Макар широко разпространеното схващане, че отитът е детско заболяване, в нередки случаи и възрастните попадат под ударите му. Идеална среда за разпространяването на ушни инфекции е включеният климатик, резките температурни промени, къпането в топла вода и силният вятър. Най-добре е при най-малкия дискомфорт, който усетите в ухото си, да се посъветвате с лекар.
Направете лятото си незабравимо – 14 страхотни идеиЛятото на 2019 най-после е факт! Слънцето започна да осветява все по-дълго нашите дни, температурит…Jun 15 2019skafeto.com


loading...