желязо

Желязото е един много важен за организма елемент, чиито нива в тялото си трябва да следим и да поддържаме. Оказва се, че на мъжете им е нужно много по-малко количество желязо отколкото на жените. Това е така, защото от този минерал жените губят всеки месец със своята менструация.

Ако на един мъж са му необходими около осем милиграма желязо дневно, то препоръчителното количество за една жена е доста по-голямо – осемнадесет милиграма дневно.

Желязото е елемент, който можем да си набавим чрез храните. Богатите на желеязо храни са: на хемово желязо (форма на желязото, която е лесноусвоима) са червените меса, пилешкото месо и рибата. Морските дарове като миди, стриди, говежди черен дроб също са богат източник на желязо.

Много зърнени закуски и хляб са обогатени с желязо. Въпреки че това желязо е нехемово, което означава, че е по-трудноусвоимо, добавянето му към храната има резултат, поради високата консумация на такива храни в западния тип диета.Лекарско предупреждение! Ако сте над 35 години не взимайте това хапче! Предизвиква инсулт или сърдечен удар за минути!Има определени хапчета, които всички ние имаме вкъщи, за да ги използваме, когато се сблъскаме с гла…Jun 20 2017skafeto.com

Някои зеленчуци и бобови култури също са източник на желязо. Желязото, което се намира в растителните храни е по-трудноусвоимо. За повишаване на усвояването му се препоръчва приемът на животински храни и храни, богати на витамин С.

Хората, които не консумират животински продукти трябва да обърнат специално внимание на диетата си, която трябва да осигурява нужните количества желязо, защото запасите от хемово желязо се изчерпват бързо. При необходимост и след нужните изследвания може да се наложи прием на желязосъдържащи продукти.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Артрит ме смазваше от болки, но един дядо ми даде тази рецепта. Болката се изпари, подмладих се с 20 г.Представяме ви извънредно полезен метод в лечението на артрит и остеопороза. Действително, ако имате…Jul 30 2017skafeto.com

loading...