колко са вредни инжекциите за диабет

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите – 48 дни, защото организмът трябва да се пречисти след зимата заради по-малкото физическо натоварване и по-тежката храна. Това коментира диетологът д-р Людмила Емилова в ефира на БНТ.

Не можеш да си щастлив, ако се тъпчеш с храни боклуци, категорична е тя, а свалянето на килограми зависи от волята на всеки човек.

Д-р Емилова разкри повече за това какво представляват инжекциите за диабет, с които някои хора злоупотребяват, за да отслабнат бързо.

„Това е така нареченият семаглутид, който се отделя в панкреаса, когато дълго време не приемаме храна. Това е реакция на организма, създадена през хилядите години, в които хората са живели по този свят и са имали периоди на гладуване поради природни катаклизми. В този случай, когато 10 дни не се вкарват големи количества храна в организма, панкреасът започва да отделя семаглутид, който, стигайки до мозъка, сигнализира, че няма храна. Мозъкът тогава командва да започне да се произвежда глюкоза от мазнини“.

Това е изкуствена стимулация на мозъка да разгради мазинините, обяснява още тя. Когато обаче огромна доза от това вещество се вкарва венозно, е неестествено и крие огромни рискове за тялото.

„Има опити върху гризачи, които показват, че има огромен риск да се получи карцином на щитовидната жлеза, а аз вече знам случаи на пациенти, които наистина имат рак на щитовидната жлеза вследствие на прекаляването с приема на семиглутид“.


loading...