най-смъртоносната болест

Резултатите на скорошно проучване за най-смъртоносната болест, проведено в Квебек, Канада, показва, че от 2003 г. насам случаите на рак са се увеличили значително. Ракът и десетките му разновидности вече изместват сърдечните заболявания по брой отнети животи, пише lifestyle.bg. Твърдението важи за хората на възраст между 35 и 70 години, които живеещи в държави, където доходите са средни или над средните в световен мащаб.

Смъртоносните сърдечни заболявания все още са водещата причина за смърт в глобален план, но в държави от „първия свят“, сред които са Канада, Швеция и Обединените арабски емирства, ракът отнема до два път повече животи от сърдечните болести.

На пръв поглед това е доста странно, като вземем предвид, че медицинските услуги в тези държави са на доста високо ниво. А Швеция например се слави като една от най-здравословните страни в света.

Кои са опасните болести през летния сезон?Опасните болести през летния сезон са изключително коварни, защото ние лесно ги подценяваме, замечта…Jul 10 2019skafeto.com

Сред държавите със средна доходност, където ракът се превръща във водеща причина за смърт, са Иран, ЮАР, Колумбия, Китай, Бразилия, Аржентина, Чили, Турция и Полша.

Според учените, сърдечните заболявания започват да изостават зад рака, тъй като вече има множество ефективни медицински средства за предотвратяването и овладяването им. При онкологичните заболявания обаче тези механизми и методи са значително по-малко.
Вижте къде е точката на 100-те болести. Това всъщност е точка и на дълголетиетоТака е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са пр…Jul 23 2019skafeto.com


loading...