Сърдечните проблеми

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Сърдечните проблеми са един от най-широко разпространените рискове за здравето в забързания ни всекидневен живот. А влияние оказва почти всичко – стрес, замърсен въздух, застоял живот, некачествена храна, пушене… Но има и още нещо много важно. От ключово значение е да се стремим да не се храним вечер след 18:00 часа.

Предупреждението отправи не кой да е, а светилото в областта на сърдечната хирургия проф. Александър Чирков. „Често пъти пациентите със сърдечните проблеми идват при мен и се оплакват, че имат екстрасистоли, аритмия, прескачане. И се оказва, че не са спазили това наистина важно за здравето им изискване – да не ядат след 18 часа. Тогава винаги в корема се образуват газове. Те повдигат диафрагмата, а тя от своя страна притиска сърцето и става лошо“, обясни проф. Чирков.

И не спира дотам. Професорът разкри незаменим лек, който спомага много сърцето ви да остане здраво. На всичкото отгоре е лесно да се приготви. Десет глави чесън се счукват на каша и се смесват със сока от десет лимона. Получената каша пък се добавя към едно кило мед. Цялата тази смес трябва да престои една седмица и чак тогава е готова за консумация. „Да се пие по веднъж на ден, по четири лъжички. Преди да се глътне всяка лъжичка трябва да се задържи малко в устата. Количеството е достатъчно за два месеца, помага много както на болни, така и на възрастни хора.

И не на последно място – бъдете добри и не пропускайте лоши мисли, а още по-малкото злоба и завист в ума си. Защото мозъкът е сто пъти по-опасен за сърцето дори от пушенето. Казвам го съвсем откровено и директно, защото съм го виждал“, каза още проф. Чирков.