дебелото черво и перисталтика

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Чревната перисталтика представлява последователно съкращение на гладката мускулатура на стомашно-чревния тракт, която има за цел изтласкване на чревното съдържимо. Добре известен факт е, че замърсяването на дебелото черво води често до тежки, а понякога и непоправими щети за тялото ни. Изчислено е, че средно за 70 години през него минават 100 тона храна и 40 000 литра течности. Проблемът е, че по време на процеса на изхвърляне на фекалните депозити, в организма все пак остават 15 кг вредни отпадъци, които замърсяват кръвта ни.

В резултат може да се стигне до следните заболявания: диабет, запек, нарушен метаболизъм, наднормено или недостатъчно тегло, бъбречни и чернодробни заболявания, влошаване на слуха и зрението, както и на състоянието на кожата, косата и ноктите, артрит, рак и др. Затова е много важно периодично да правим профилактика на дебелото черво.

Медицинският начин е клизма – но при него се почистват само 40-50 см от червото. А е и неприятно! Съществува и почистване с модерна апаратура. То обаче е скъпо, трае продължително и не е безвредно за чревната микрофлора.

Но има и един евтин, безвреден и гарантиран метод да почистите и дебелите, и тънките си черва от натрупваните с години слуз, плака и паразити, като в същото време напълно ще запазите чревната си микрофлора.

5 малко известни ползи за здравето от сиренетоСиренето има маловажна репутация, защото се смята, че пълнеем от този продукт. Въпреки това, любител…Jun 12 2019skafeto.com
Трябва просто да консумирате смляно ленено семе (ленено брашно) с кисело мляко в продължение на три седмици. С тази рецепта ще нормализирате теглото си и ще намалите мазнините в тялото си. Освен това тя действа благоприятно на липидния метаболизъм, премахва токсините и намалява нивото на холестерола.

Ето каква трябва да направите за добра перисталтика: в продължение на една седмица сутрин вместо закуска консумирайте 1 лъжица ленено брашно, смесена с 100 грама кисело мляко. През втората седмица супените лъжици с ленено семе стават две, млякото запазва грамажа си. В третата седмица лененото семе вече е три лъжица, млякото е 150 грама. Не забравяйте да пиете обилни количества вода – минимумът на ден е 2 литра.
6-те златни японски правила за здравето, които завладяха светаЗлатни правила на здравето на японският инженер и учител по айкидо Кацудзо Ниши придоби широка попул…Aug 15 2019skafeto.com