меню нву

Специално изготвено експериментално меню пази курсантите на Националния военен университет “Васил Левски” (НВУ) във Велико Търново от коронавируса. Тайната за свободното от COVID-19 военизирано академично пространство бе разкрита от началника бриг. ген. Иван Маламов.

Менюто включва високоенергийни, калорични и качествени храни като пъдпъдъчи яйца, казват от училището. Храните са специално подбрани, строго профилирани и разнообразни. Те имат за цел да повишат имунитета на курсантите като превенция срещу COVID-19.

Вълшебният хранителен режим е дело на преподаватели от Катедра “Логистика на сигурността” към Военния университет и вече дава резултати. В НВУ няма регистрирани случаи на заболели.

Военният университет започна кампания по прием на 231 курсанти в 14 военни специализации за новата учебна година.

Предварителните изпити ще са през март и заради пандемията са изнесени в почти всички по-големи областни градове. Изпитите за редовния прием ще се провеждат до края на месец юни. Вече има повече от 150 кандидати за обучение в университета, отчетоха от НВУ.

Две нови граждански специалности ще получават обучаемите във факултета в Шумен. Това са геодезия и киберсигурност.

Продължава модернизирането на материалната и учебната база с инвестиции в различни тренажори, специализирани кабинети, учебния полигон.

В НВУ ще се изгради единен център за подбор и подготовка на войници за армията, ще се повиши капацитетът на сержантския колеж и възможностите за подготовка на курсанти и следдипломна квалификация на офицерите, допълни началникът.

loading...