метаболизма сутрин
Снимка: Liza Summer/pexels

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Теглото на човека зависи до голяма степен от метаболизма му. Има хора, които по природа са с бърз метаболизъм и за тях е по-лесно да поддържат формата си и да се пазят от заболяванията, свързани с наднорменото тегло.

Има няколко вредни навици, които всеки човек волно или неволно извършва всяка сутрин, а те забавят метаболизма и борбата с килограмите става още по-трудна. Много хора сутрин не закусват. Но изразът „Закуската е най-важното хранене за деня“ е напълно верен. Ако не закусим, организма ни автоматично минава на режим „пестене“ на енергия и по този начин запазва мазнините, които не се изразходват, а се натрупват. Затова е добре да закусим около час след ставане с питателни храни. Друго нещо, което може да забърза метаболизма ни е да изпием чашаа студена вода след закуска.

Друга грешка, която допускаме е, че когато между закуската и обяда се почувстваме гладни, обикновено изчакваме времето за обяд, вместо да заситим глада си с плод например. Ако хапнем плод, той ще ни осигури нужната енергия и няма да увеличи теглото ни.

Освен това повечето хора сутрин не намират време за упражнения. Но е добре да отделим 5-10 минути след ставане за малко физически упражнения, които ще изгорят поне половината от калориите, които организмът ни ще поеме през деня. Така ще намалим теглото си и ще се чувстваме по-добре.

Вижте още:
Тази закуска ще промени живота и външния ви вид. Приготвя се предната вечер, а на сутринта се хапваПредлагаме на вашето внимание една закуска, която е изключително здравословна. Причината за това е, …Oct 24 2020skafeto.com