Нашият съвременен забързан начин на живот прави трудно за нас да следим състоянието на краката си. Болежки тук, ожулвания там, прекалено стегнати обувки. Едва в края на работния ден забелязваме как кожата на стъпалата ни е надраскана и как имаме малки пукнатини по нея. Този проблем може да се реши много бързо, ефективно и най-важното евтино.

Skafeto.com споделя с вас една рецепта като средство за защита и ви гарантира, че ако я приложите изтощените ви крака ще станат отново меки и нежни!

Ще имате нужда от:
5 супени лъжици сода за хляб
Душ гел
Няколко капки етерично масло (лавандула, портокал или лимон ще свършат работа)

Как да го използвате?
Преди започване на процедурата, поставете краката си в топла вода в продължение на 5 минути. Те трябва да бъдат загряти, за да бъде лекарството по-ефективно. Смесете душ гела, етеричното масло и содата, за да получите хомогенна паста. След това получената смес втрийте в краката си като ги масажирате в същото време.
Ако кожата е твърде надраскана, използвайте четка или пемза да втърка сместа по-добре. Накрая измийте сместа и намажете краката си с овлажняващ крем.

Содата не е просто чудесен лек за напуката и груба кожа на краката – тя също така елиминира неприятните миризми, насърчава бързото заздравяване и помага в борбата с гъбични инфекции. Резултатите се виждат след две седмици.

loading...