Най-доброто време да претеглим килограмите си

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Независимо дали стриктно проследявате резултатите от диетата или искате да запазите теглото си, кантарът е верен помощник. Фактори, като времето, какво сме яли и задържането на вода, обаче често могат да повлияят на точността на резултата, пише trafficnews. Тогава идва въпросът: кога е най-доброто време да се теглите, за да разберете реалното си тегло?

Общото мнение е, че най-подходящото време е сутрин преди закуска или тренировка. Просто защото ще тежите повече след хранене и по-малко след тренировка и обилно потене.

Важна обаче е и последователността. Например, ако можете да се теглите само вечер, се уверете, че го правите по едно и също време, на едно и също място, същите променливи, за да получите възможно най-точните резултати.

Колко варира теглото на ден?

Колебанията в теглото са нормален процес, който телата ни отразяват всеки ден след хранене и пиене. Важно е да осъзнаете, че това е напълно естествен телесен процес и да не се отчайвате от показанията на кантара. Теглото може да варира значително в рамките на един ден. Само си помислете колко тежат храната и водата. И 200 или 300 грама отгоре не са мазнина, а чашата с вода, например.

Освен това колебанията в теглото често са резултат от задържането на вода. И това може да бъде повлияно от фактори, като упражнения и вида храна, която ядем.

Флуктуациите през деня са нормални и при някои хора те могат да бъдат до 5-6 килограма разлика, в зависимост от начина на живот, който водят.

Ако сте имали много тежки тренировка, ще загубите повече течност в пот, отколкото можете да изпиете, и ще откриете, че отслабвате. От друга страна, солените храни карат тялото ви да задържа вода и затова, ако се претеглите, след като хапнали богати на натрий храни, теглото може да е малко по-високо.

Ето защо е важно кантарът да бъде само един показател за определяне на формата ви и да не го следвате сляпо. Обърнете внимание и на калории, стъпки, прием на вода, настроение и т.н.

Теглете се по едно и също време всеки ден. В идеалния случай това би било сутрин.

Изчислете средното си тегло от показанията, направени през цялата седмица. Това ще бъде по-точно, отколкото да се теглите веднъж седмично.

Използвайте само един кантар.

Поставяйте кантара на твърда настилка и се уверете, че батериите са заредени. Той обикновено дава неточни резултати, ако батериите се изтощават.

Теглете се по бельо или винаги носете едни и същи дрехи, когато се качвате. Носенето на дънки и яке или блуза ще добави няколко килограма към теглото.