https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Алое вера отдавна се използва в козметиката като съставна част от кремове, гелове и лосиони. Това е тропическо растение със сочни и дебели листа, съдържащи гел, който е невероятно богат на много важни за хората микроелементи, минерали, амино-киселини, протеини, както и много, много най-различни витамини. Затова се отглежда като градинско културно растение, а неговото ефикасно използване за медицински цели му е спечелило прозвището „растение-чудо“! И с право: лекува всякакви изгаряния на кожата, акне и белези, кожни алергии, старчески петна и стрии, овлажнява кожата, така че тя да не се сбръчква предварително.С една капка от този уникален крем се подмладих се цели 10 години! Ето как да си го направите сами…!Тук искаме да зарадваме представителките на нежния пол, предоставяйки им една изключително ефикасна …Mar 31 2017skafeto.com

В посока на последното работи и кокосовото масло, което се явява като естествен овлажнител на кожата, забавящ нейното стареене.

Освен това то има антибактериални и противогъбични свойства, При това положение изглежда повече от примамливо да комбинирате тези два, дарени ни от природата „продукти“. За целта, смесете ½ ч.чаша кокосово масло в твърда форма с 1/3 чист гел от Алое вера (не сок) в малка купичка. Хомогенизирате сместа с помощта на миксер в продължение на от 5 до 10 минути – резултатът е ярък цвят и плътна тестура. След това добавяте няколко капки етерично масло – по ваш избор – роза, лавандула, ванилия. Прехвърляте сместа в подходящо стъклено бурканче и го оставяте при стайна температура. Така приготвеният гел използвате както всеки лосион за тяло – свободно намазвате цялата кожа. Имайте предвид, че действието му е най-ефикасно след душ, когато кожата е влажна и порите й са „отворени“. Опитайте магическия ефект на този гел и ще „стоите“ вечно на 30 години!


loading...