ползите от тученицата

Доктор Атанас Михайлов не веднъж е бил полезен на хората със знанията си в областта на природната медицина. Той разкрива ползите от билката, която струва само няколко лева, а ни помага за здраво сърце и в борбата с холестерола – става въпрос за тученицата. Билката е пренебрегвана, а всъщност е много полезна. За да се преборим с вредния холестерол, е нужно само да си приготвим салата от нея. Така ще снабдим организма си с полезни вещества, които ще регулират нивото му.

В билката тученица се съдържат много витамини: А, В, С, също така калций, желязо, мед и омега-3 мастни киселини. Всички тези съставки помагат за заздравяване на сърцето ни.

Семената от билката пък са чудесна превантивна мярка, за да не страдаме от сърдечни болести. Нужно е да ги хапваме в продължение на 2 месеца.Глогът – билката, която лекува сърцето! Ето как да си помогнем сами!Има много билки, които са полезни за здравето ни. Някои от тях са по-екзотични и не се срещат често …Jun 23 2017skafeto.com

В Северна България и на други места растението тученица е известно като тлъстига – наименование може би свързано с формата и дебелината на неговите месести листа. Във видинското Ново село, както и в целият видински регион, растението се нарича грашица, а в стралджанската област – брюченка.

Д-р Атанас Михайлов съветва да хапваме по 5 гр семена два пъти на ден, за да подобрим състоянието си, ако страдаме от диабет тип 2. Тученицата е много полезна билка, която можем да използваме за широк диапазон от болежки.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Сега е времето да си го направите! Чай от глухарче – природен лек, който помага при 20 болести!Глухарчето е растение, което се среща на много места из страната ни. То освен, че внася цвят сред по…Jun 24 2017skafeto.com


loading...