болката в гърлото

Болката в гърлото е особено неприятен проблем, който обаче ни спохожда почти всяка зима. Днес ще ви представим някои ефективни и лесни методи за преодоляването му, които не включват използването на медикаменти. Ето и какво точно трябва да направим.

С настъпването на лошото време започват и болките в гърлото, кашлица, хрема и други неприятни състояния, пишат от zdrave.to. Реномираният общопрактикуващ лекар Лариса Алексеева разказа как да се отървем от болките в гърлото с прости методи. Сред ефективните средства за лечение на кашлица и възпалителни процеси в гърлото, лекарят посочва корен от женско биле.

„Той премахва неприятното гъделичкане в гърлото, облекчава болката в сливиците“, споделя Алексеева. Според нея мощните противовъзпалителни свойства на това растение ще помогнат за бързо справяне с ангина, както и за облекчаване на чувството на задушаване. Сладоледът според лекаря също има благоприятен ефект в борбата с настинките. Алексеева отбелязва, че тази на пръв поглед парадоксална препоръка действително работи.

„Сладоледът елиминира бактериите от устната кухина и облекчава стреса, възникващ при стенокардия“, казва тя. Лекарят пояснява, че е необходимо да консумирате този десерт в малки количества. Един банан също е добра опция при болки в гърлото . Поради меката си структура той не наранява гърлото. В допълнение, този продукт съдържа голямо количество витамин С, който ще помогне да се устои на болестта и да ускори лечебния процес.

Варените моркови според Алексеева са мощно оръжие срещу настинки, тъй като съдържа имуностимулиращ витамин А. Морковите също допринасят за бързото зарастване на лигавиците в устната кухина. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Лесни начини, с които да спрем болките в гърлотоБилките и други естествени продукти могат много да ни помогнат, когато гърлото „драска“ или боли, пи…Jun 8 2019skafeto.com


loading...