зехтин

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За никого не е тайна, че черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло. Той се грижи за прочистването на организма и хармоничното му функциониране.

За да възстановите черния дроб, има много различни диети. Именно този орган помага да се предпази тялото от вредни вещества. Колкото по-неправилен начин на живот води човек, толкова по-бързо изчезва черният дроб, предупреждава сайтът zdrave.to. Има няколко вида продукти, които ще помогнат за възстановяването му.

Кафяви морски водорасли
Морските водорасли са много полезна храна поради големия си брой лечебни свойства. Листата му са 5% от алгинова киселина, която помага за отстраняването на вредните вещества от тялото. Алгинатите почистват черния дроб от вредни химични съединения и желязо. Морските водорасли също предотвратяват заболяванията на щитовидната жлеза и понижават холестерола поради високото му съдържание на йод. Въпреки това, не се препоръчва за тези, които имат излишък на това вещество в организма.

Масла
Черният дроб е „любител“ на студено пресования зехтин. Подходящи са също царевичното, лененото и слънчогледовото масло. Те съдържат основния антиоксидант, витамин Е. Той предпазва организма от замърсения въздух, радиацията и тютюневия дим. Маслините помагат за неутрализирането на токсичните вещества.

Орехи и сушени плодове
Ядките се считат за твърде тежки за черния дроб, но орехите са изключение. Те съдържат аргинин, който предотвратява проникването на токсини в тялото. В допълнение, те са богати на мастни киселини, които са необходими за черния дроб. Що се отнася до сушените плодове, те са полезни, тъй като черният дроб обича сладкишите. В същото време не се препоръчва употребата на шоколад и захар. Също така в състава му има фенолни компоненти, които неутрализират възпалителните процеси в организма.

Млечни продукти
В диетата е желателно да се включат храни с високо съдържание на протеин. Изберете храни с ниско съдържание на мазнини: извара, кефир, мляко и кисело мляко. Те спомагат за стабилизиране на чревната микрофлора и допринасят за отстраняването на вредните вещества от тялото. Те абсорбират всички токсини, които след това се изхвърлят от организма заедно с отпадъците.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!