вечна младост

Много от нас мечтаят за вечна младост и дълъг живот. Вечната младост може и да не е реалистична мечта, но дългият живот е съвсем постижима цел. Особено, ако знаем някои трикове, с които да помогнем на организма си да се съхрани.

Едва ли на света има жена, която да не иска да е вечно млада, красива и да живее до дълбоки старини, пишат от jenata.blitz.bg. Годините си вървят, а с времето все по-често се замисляме над това и търсим начини, с които да превърнем мечтата си в реалност. Колкото и странно да звучи, има една напитка, с която можем да забавим действието на времето и да се радваме на крепко здраве до дълбоки старини. Наричат я „напитката на дълголетието“.

Научих за нея от приятелка, която се занимава с кафе и знае много за него. Тя пък чула за нея при едно от пътуванията си в чужбина. Тайната й е много проста и се крие в съставките й – кафе, мед и лимонов сок. Кафето има тонизиращ и успокояващ ефект. Медът, който съдържа фруктоза и глюкоза, помага на работата на черния дроб и намалява кръвната захар. А лимонът помага за понижаване на кръвното налягане и укрепва имунитета.

Елексирът се приготвя много лесно. Медът се разтваря в топла вода, след което се довежда до кипене на слаб огън в джезве. След това трябва да оставите водата да престои няколко минути и към нея да добавите смляното кафе. Връщате отново на котлона и чакате да започне да кипи. Кафето е готово! Наливате го в чаша и добавяте лимонов сок.

Що се отнася до твърдението, че след нагряване медът губи полезните си свойства и става опасен, ще отговоря по следния начин: научно доказано е, че медът, нагряван във вода, е опасен за хората, ако се консумира в големи количества в продължение на много години. С тази вълшебна напитка обаче не трябва да се злоупотребява. И не се препоръчва при хора с алергични реакции. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Откриха връзка между месеца на раждане и дълголетиетоДълголетието е нещо, към което повечето хора се стремят. Дали защото искат да си поживеят или защото…Nov 7 2019skafeto.comНай-възрастната жена в света дава ценни съвети за дълголетиеДълголетието е нещо, към което повечето от нас се стремят. За да се случи то обаче има някои особено…Sep 13 2019skafeto.com


loading...