точката на дълголетието

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Така е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са правилни: от една страна, нейното масажиране има дълготрайни положителни ефекти практически върху всички системи на човешкия организъм – храносмилателна, сърдечно-съдова, дихателна, отделителна, имунна и дори мозъчната! От друга страна, масажът й забавя стареенето като отключва подмладяващи организма процеси.Китайска медицина: Масажирайте палеца, за да намалите стреса, а средния пръст, за да успокоите гневаКитайската медицина е помогнала на не един и двама пациенти, които не са намерили облекчения никъде …Mar 13 2017skafeto.com

Тази специфична масажна техника се оказва един от основните фактори за наблюдаваната впечатляваща средна продължителност на живота в двете азиатски страни, като в Япония тя е с 10-ина години по-висока от тази в развитите европейски държави, а броят на столетниците е зашеметяващо по-висок на изток!

И така, ако искате дълголетие и добро здраве – намерете тази вълшебна точка!

Ще я откриете точно под чашката на коляното (в същност това са две равностойни точки – по една на всеки крак). За целта поставяте дланта си върху коляното и се насочвате към края на малкия и безименния пръст на ръката. Ще напипате марка вдлъбнатина – пада се точно между малкия и големия пищял, в която се намира въпросната точка.

Според източната медицина точката на дълголетието е своеобразна „врата“, която е широко отворена през първите две седмици на всеки месец, за да се влива през нея енергия в организма. Затова използвайте активно точно този временен интервал за масажа и то – сутрин. При това започнете го при новолуние! Самият масаж се състои от извършване с пръстите на кръгови движения по часовниковата стрелка по 9 пъти – на всеки крак, като започвате с десния.

Под пръстите може да сложите зърна на овес, елда или ориз. Освен това е препоръчително да поставите една скилидка чесън върху мястото на точката около час преди да започнете масажа, който не трябва да продължава повече от 10 минути. Действайте и ще се изумите с колко бодрост и енергия ще се окажете заредени! Бъдете упорити и дълголетието ще ви изглежда все по-постижимо!С ТОЗИ ЛЕСЕН МАСАЖ гоним за минути хремата. Просто трябва да натиснете тези 4 зони…Хремата и настинките са чест наш спътник през студените месеци на годината. Вместо да се тъпчем с ко…Dec 23 2016skafeto.com