високия холестерол

Смъкването на високия холестерол е от ключово значение за нашето здраве. Хубавата новина е, че можем да го постигнем и без лекарства и медикаменти, а само с употребата на този плод. Нивото на холестерола в човешката кръв зависи от много фактори, не само от храненето, но и от общото състояние на тялото и от начина на живот на човека, пишат от zdrave.to.

Продуктите, които консумираме, влияят на нивата на холестерола не чак толкова, както мнозина твърдят. Например, холестеролът, който влиза в тялото ни заедно с храната, влияе минимално, тъй като по-голямата част от холестерола се произвежда от самия организъм..

Самите продукти влияят по различен начин. Полезните вещества влияят върху производството на холестерол, намалявайки неговото количество. Строгата диета не е правилното решение. Често при строги диети човек само влошава състоянието си. Трябва да ядете каквото искате, но за да сте здрави, винаги трябва да спазвате дневния прием на калории.

Ако ядете нормално количество храна, като същевременно се съсредоточите върху здравословните храни и ограничите нездравословните такива, тогава холестеролът постепенно ще се върне към нормални стойности. Има обаче един плод, който значително понижава холестерола.

Холестерол
Холестеролът е мазниноподобно съединение, от което тялото ни просто се нуждае. Холестеролът има много много важни функции, включително синтез на жлъчка и изграждане на клетки.

Това вещество се натрупва в кръвта. Това е много опасно, тъй като високият холестерол е основната причина за сърдечните заболявания. Сушените ябълки значително намаляват хорестерола в кръвта, твърдят учени от Финландия.

Проведени са проучвания, в които са участвали голям брой мъже и жени. Около 2,5 хиляди души провериха ефекта на различните продукти върху холестерола. Групата консумирала 70 грама сушени ябълки. Резултатът от изследването е бил просто невероятен. Защо сушените ябълки понижават холестерола? Всичко се дължи на пектина. Това органично вещество естествено нормализира нивата на холестерола. Ежедневната употреба в продължение на 3-4 месеца на сушени ябълки намалява холестерола с почти 22-23 процента. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Червено вино и туршия? Млад българин откри как може да преборим холестерола и високото кръвноНовооткритият Център за приложни изследвания и иновации в Софийския университет дава възможност на 2…Oct 14 2019skafeto.comНевероятни средства срещу високия холестеролВисокият холестерол е наистина много опасен за организма и всеки от нас трябва да се грижи да го под…May 24 2019skafeto.com

loading...