Народна медицина

Внимание! Много е вероятно след летния сезон да видите това по кожата си! Ето какво трябва да направите веднага (СНИМКА)

Внимание! Много е вероятно след летния сезон да видите това по кожата си! Ето какво трябва да направите веднага (СНИМКА)
  • 85
    Shares

Летният сезон е на приключване и много от нас вече са били на море поне веднъж тази година. Мнозина със сигурност са придобили и симпатичен шоколадов тен. Разглеждали ли сте добре обаче кожата си? Дали по нея няма бели петна? Става въпрос за състоянието Tinea versicolor – оцветяване на кожата, което е характерно за летните месеци. Ако не вземете мерки за тези петна веднага, то има опасност те да се разширят по цялото тяло. Какви са причините за появяването им? На първо място спад на имунитета, но още и повишено потене, слънчеви бани и почивка на влажни и топли места, мазна кожа и др. Ето какво всъщност става – многобройни микроби се събират на повърхността на човешката кожа, а топлата кожа в комбинация с изпотяването, мъртвите клетки и мазнините, които отделя кожата, са идеалното място за развитие на гъбички. Гъбичките се проявяват под формата на бели кръгли петна – депигментация на кожата , които могат да започнат от малки петна по шията и през лятото да се разширят по целия гръб.Известен дерматолог ни каза как с безвредно за кожата средство ще се отървем от досадните старчески петна по кожатаС напредването на възрастта все по-често по лицето и други области на кожата се забелязва появата на…Jul 13 2017skafeto.com
Внимание! Много е вероятно след летния сезон да видите това по кожата си! Ето какво трябва да направите веднага (СНИМКА)

Появата на такива бели петна обаче не е никакъв повод за безпокойство

Те се премахват лесно, а ние дори ще ви предложим няколко природни средства, които със сигурност присъстват във вашето домакинство. Киселото мляко е пълно с добри бактерии, които помагат на тялото да се бори срещу опасни микроогранизми сред които е и Tinea versicolor. Нанесете обикновено кисело мляко на засегнатото място, оставете да изсъхне и измийте кожата. Процедурата трябва да се повтаря няколко пъти дневно. Ябълковият оцет се използва в цялото домакинство, а магията му действа и при гъбичните инфекции. Ябълковият оцет има естествени антифунгицидни свойства, поради които е изключителен борец срещу Tinea versicolor. Смесете равни количества вода и ябълков оцет и с нея напойте парче памук. С тампона докоснете заразените части и оставете кожата да изсъхне. Повторете процедурата. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Маска с малко кисело мляко, примесено с белтъка от 2 яйца, ще възроди трайно кожата на вашето лице!Този материал е за вас и само за вас уважаеми читателки! Касае красотата и свежестта на вашата кожа,…Jul 6 2017skafeto.com

loading…  • 85
    Shares

Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Тъжно е, Европа си отива! Това написа председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в…
error: Съдържанието е защитено!