еликсир за

Рядко успяваме да намерим еликсир за „вечна младост“, който да се приготвя лесно, да бъде ефективен и наистина да ни помогне да запазим вида си младежки за по-дълго време. Но всъщност има такъв, а на всичкото отгоре той цери и куп болести. Ето и как да си го приготвим.

Наскоро баба навърши 85 години, а все още е бодра, енергична и весела, пишат от jenata.blitz.bg. Цял живот е била на село, хранила се е с неща, откъснати от градината и почти не е стъпвала в града. През целия си живот се радва на крепко здраве. А зъбите й… Въпреки че не ще и да чува за четка и паста, зъбите й започнаха да се развалят след 80-ата й годишнина. Баба никога не е ходила на лекар, а болежките си цери с билки и народни методи. А когато й ходим на гости, всеки път ни черпи със своята специална напитка.

Нарича я „еликсир за вечна младост“ и казва, че помага за всичко: главоболие, сърдечни проблеми, стомах… Един ден реши да сподели и как я приготвя. В малка тенджерка изливала литър прясно мляко. Към него добавяла 3 ситно нарязани, а след това добре смачкани скилидки чесън. Слага тенджерката на котлона и чака да заври. След това сваля от огъня и оставя за час на топло място.

Напитката може да се приема всяка сутрин или вечер преди лягане, казва баба. Вкусът й е учудващо приятен. Ако не ви е достатъчно сладка, можете да добавите малко мед. При простуда тя ще ви помогне да свалите температурата и да се отървете от кашлицата и хремата. С нея ще повишите имунитета си.

Ако я пиете преди лягане, няма да имате проблем със съня. Освен това регулира холестерола в кръвта и помага при диабет. Засилва кръвообращението, укрепва кръвоносните съдове и се бори с излишното тегло. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Целебен еликсир на младостта от проф. Ефтимов прави чудесаПриродата е наситена с най-различни билки и растения, които могат да ни помогнат да бъдем в добро зд…Oct 14 2019skafeto.comДомашен еликсир ни спасява мигновено от кашлица и бронхитПрестанете да ползвате скъпи лекарства, които са неефикасни срещу упоритата кашлица. Опитайте естест…Jan 29 2019skafeto.com

loading...