Чай от куркума

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Много хора решават да се доверят на природните средства, за да поддържат здравето си, вместо да залагат на изкуствени препарати, пълни с химия. Затова не е изненада, че в последно време наблюдаваме тенденцията народната медицина да взима превес над конвенционалната такава.

Днес ще ви споделим как да си приготвите изключително полезният чай от куркума и какви са ползите, които крие тази вълшебна напитка. Малко хора знаят, че подправката куркума намира място не само в кулинарията, но и в здравословния начин на живот.

Този чай помага да се предпазите от хронично възпаление на организма, което може да предизвика множество заболявания.

То се причинява от свободните радикали, замърсяванията на храната и въздуха, както и токсините, а за жалост засяга почти всеки от нас. Чаят от куркума забавя стареенето, благодарение на антиоксидантите, неутрализиращи свободните радикали в тялото.

Нови изследвания сочат още, че чаят от куркума премахва токсините от тялото и повишава нивата на ензимите, които носят отговорност за тези процеси.

Освен всичко друго, тази магическа подправка заздравява имунната ни система и сваля нивата на лошия холестерол. Също така облекчава симптомите на артрит, като това се дължи на противовъзпалителните й свойства.

Някои проучвания дори сочат, че има антиракови свойства, предпазвайки тялото от образуване на такъв тип клетки.

Нужни са ни 2 ч.л. прах от куркума, 1 пръчка канела (тя също има противовъзпалителен ефект), 2 ч.л. кокосово масло (можете да използвате пълномаслено мляко), 1 с.л. мед.

Начин на приготвяне:
Смесете жълтата подправка с канелата и така ще засилите противовъзпалителния ефект на чая.

Сложете мазнина под формата на кокосово масло или пълномаслено мляко. Необходима е, за да се разтворят куркуминоидите.

След това можете да приготвите чая по обичайния метод, запарвайки куркумата и канелата за 15-ина минути. После оставете да се охлади, добавете мазнината и меда.От народната медицина: Какво лекува вареният лук?Народната медицина определено може много да ни изненада и да ни предложи най-различни лекове за всяк…May 20 2019skafeto.com