консервиран лимон

Консервиран лимон е нещо, което повечето хора рядко използват и не се сещат за него. Но се оказва, че в тази интересна рецепта има толкова полезни вещества, че могат да ни излекуват от куп болести.

Като цяло … има много ползи от лимоните, пишат от zdrave.to. Но има начин да увеличим допълнително положителното им въздействие върху нас. И всичко благодарение на индийската рецепта, която се използва дори в Северна Африка. Какво е това?

Става въпрос за ферментирали лимони. Благодарение на ферментацията и солта, лимонът има още повече ензими, витамини и минерали, което го прави три пъти по-полезен и ефективен. Но какво е лимонена ферментация? За да се задейства този процес, трябва да се предприемат няколко стъпки.

Първо, трябва да вземете достатъчно голям стъклен съд, за да поставите лимоните там. Измийте го и го оставете да изсъхне.
Вземете 4-5 лимона (за предпочитане био производство), измийте ги обилно във вода с добавяне на сода за пиене.
Направете по два разреза на всеки лимон и ги залейте със сол. Сега трябва внимателно да уплътните солта, така че да е в контакт с пулпата.

Сега вземаме стъкления си съд, поръсваме шепа сол на дъното и започваме да слагаме лимоните си, като ги стискаме заедно. Важно е да излеете повече сол между слоевете. Така, съда се затваря и оставя лимоните да престоят 3 дни не на слънце, а на сухо, добре проветриво място, защитено от директни източници на светлина. След три дни можете да използвате лимона по ваш вкус.

Подходящ е както за готвене, така и за ароматизиране на чай и различни напитки. Можете да ги консумирате както искате.Те са добри за овкусяване на зеленчуци, благодарение на кисело-соления си вкус.

Той се крие във високото съдържание на витамини и хранителни вещества, които ще помогнат винаги да сте във форма. По този начин ще се грижите за червата и стомаха си. В края на краищата храносмилателните проблеми и киселините могат да развалят целия ни ден. Освен това, благодарение на наличието на антиоксиданти и влиянието на солта като подобрител, можете да направите кожата си сияйна, гладка и кадифена, почистена от себум и еластичност. Така ще изглеждате по-млади и по-спокойни.

Към всичко останало лимонът е отличен хемостатик и дезинфектант, който освен това понижава нивата на кръвната захар. Очевидно това е ефективен антибактериален, антисептик. Лимоните със сол добре понижават кръвното налягане, полезни са за премахване на брадавици и мазоли, за лечение на възпалени венци, артрит и ревматизъм, разширени вени, настинки и грип …

През лятото е по-добре да използвате тези лимони с горещ чай, което ще помогне за облекчаване на дихателните пътища. Просто извадете лимона от консервата, изплакнете излишната сол и го нарежете на малки парченца. Тази статия по никакъв начин не замества връзката между лекар и пациент. Тя има информативен характер и не е предназначен като ръководство за самолечение и диагноза.

Предложенията и общите препоръки са насочени единствено към насърчаване на нови и по-ефективни хранителни навици. И не забравяйте да водите здравословен и активен начин на живот! Патологиите и някои физиологични състояния изискват директната намеса на специалист в сътрудничество с лекуващия лекар.

Винаги е препоръчително да се консултирате с лекар, преди да се впуснете в значителни промени в ежедневните навици. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Болките в ставите изчезнаха, откакто открих свойствата на лимоновата кораЗдравето е едно от най-важните неща в живота на всеки от нас. Причината за това е не само, защто все…Sep 9 2019skafeto.com


loading...